LCHF Budapestrulle

Publicerad 2023-05-01
Uppdaterad 2023-05-10
10
Budapestbakelsens dag firas den 1 maj och såklart ska jag dela med mig av mitt recept på denna läckra bakverk som jag aldrig kan få nog utav! Klassiskt när det är som bäst. Fyll med det färska bär du tycker om eller med frukt (om du äter det)
Ingredienser 8
Svårighet: Lätt
40 min

Ingredienser

8 Portioner

Budapestrulle

Fyllnigen

Att ringa över

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175 grader med över- och undervärme.

  2. 2

    Vispa äggvita och sötning till en jämn marängsmet med fast topping.

  3. 3

    Blanda de torra ingredienser och vänd sedan ner nötblandningen i marängsmeten.

  4. 4

    Pensla ett bakplåtspapper med lite olja. Bred ut nötmarängen på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda tills den får en fin färg i mitten av ugnen, cirka 12-15 minuter.

  5. 5

    Vänd upp på ett nytt bakplåtspapper. Ta varsamt bort bakplåtspappret som kakan gräddades på. Låt svalna (om du har bråttom, placera den i frysen i 3-5 minuter).

  6. Fyllningen

  7. 6

    Vispa grädden tills den blir fast och vänd sedan ner grädden i bären.

  8. 7

    Bred ut fyllningen över marängen och rulla ihop den som en rulltårta.

  9. 8

    Smält chokladen och ringla den över rulltårtan. Sedan är det bara att njuta!

Kommentarer (1)

Skriv en kommentar

5 out of 5 stars

Hej nu är tårtan klar, ska avnjutas vid fikat. Tror du att man kan olja bakplåtspapper för att det ska bli lättare att lossa. Tog en fuktig handduk och lade över en stund hjälpte kanske lite. Tack för receptet, ha det gott 😍

Gunnel