LCHF Choklad och Hasselnötsmugcake

Publicerad 2023-03-30
Uppdaterad 2023-05-10
0
Denna LCHF choklad- och hasselnötsmugcake är enkel att göra och perfekt för en snabb och god efterrätt. Blanda, mikra och njut direkt varm eller ljummen. Toppa med grädde och bär för en extra touch av sötma och syra. Perfekt när man är sugen på nått sötare med vill lägg begränsad tid.
Ingredienser 9
Svårighet: Lätt
7 min

Ingredienser

1 Portioner (stor)

Gör så här

  1. 1

    Smält smöret och värm grädden i en kopp eller mugg i mikrovågsugnen i cirka 30 sekunder.

  2. 2

    Tillsätt chokladen och rör om tills den har smält helt.

  3. 3

    Hacka eller mixa hasselnötterna grovt.

  4. 4

    Tillsätt äggvita, bakpulver och mandelmjöl; blanda till en jämn smet.

  5. Tillagning

  6. 5

    Mikra koppen i 40-45 sekunder på högsta effekt (jag hade 900 watt).

  7. Servera direkt varm eller ljummen och njut av den med grädde och bär.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar