LCHF Pumpakaka med färskostfrosting

Publicerad 2020-10-24
Uppdaterad 2023-05-10
1
Pumpakaka med färskostfrosting en höstig saftig kaka som bakas i långpannan och man skär i rutor. I receptet används butternutpumpa som innehåller ca 12 g kolhydrater. Toppas med riven kokos
Ingredienser 14
Svårighet: Lätt
50 min

Ingredienser

20 Portioner

Pumpakaka

Färskostfrosting

Topping

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg, sötning och smält smör fluffigt med en elvisp i några minuter.

  2. 2

    I en annan bunke blandar du alla torra ingredienser. Blanda ner de torra ingredienserna i äggsmeten och rör om väl.

  3. 3

    Skala pumpan och riv den fint på ett rivjärn. Tillsätt sedan rivet i smeten och blanda till en jämn smet.

  4. 4

    Häll smeten i en långpanna, cirka 32 x 22 cm, och grädda kakan i 30 till 35 minuter. Känn med en provsticka i mitten; om den är torr när du drar upp den är botten klar. Ta ut kakan och låt den sedan svalna helt.

  5. 5

    Vispa rumsvarmt smör, färskost och pulveriserat sötningsmedel tills det blir fluffigt. Bred därefter ut frostingen över kakan och låt den stå i kylskåpet i cirka 20 minuter.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar