LCHF Pumpakaka med färskostfrosting
LCHF Pumpakaka med färskostfrosting
Publicerad 2020-10-24
Uppdaterad 2023-05-10
1
Pumpakaka med färskostfrosting en höstig saftig kaka som bakas i långpannan och man skär i rutor. I receptet används butternutpumpa som innehåller ca 12 g kolhydrater. Toppas med riven kokos
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg, sötning och smält smör fluffigt med en elvisp i några minuter.
-
2
I en annan bunke blandar du alla torra ingredienser. Blanda ner de torra ingredienserna i äggsmeten och rör om väl.
-
3
Skala pumpan och riv den fint på ett rivjärn. Tillsätt sedan rivet i smeten och blanda till en jämn smet.
-
4
Häll smeten i en långpanna, cirka 32 x 22 cm, och grädda kakan i 30 till 35 minuter. Känn med en provsticka i mitten; om den är torr när du drar upp den är botten klar. Ta ut kakan och låt den sedan svalna helt.
-
5
Vispa rumsvarmt smör, färskost och pulveriserat sötningsmedel tills det blir fluffigt. Bred därefter ut frostingen över kakan och låt den stå i kylskåpet i cirka 20 minuter.