LCHF Mjuk pepparkaka med apelsin
LCHF Mjuk pepparkaka med apelsin
Publicerad 2022-11-17
Uppdaterad 2023-12-04
0
Så god julinspirerad kaka med smak av pepparkaka saftigt och julig smaksätts med riven apelsin skal. Ett bra tips på jul inspirerat bakverk nu till första advent nästa söndag 27 november.
Tips & Tricks
- Gillar du sötare desserter så kan du öka sötningsmedlet till 1/2 dl
- Apelsin zesten tillför mycket till denna kaka men kan såklart uteslutas
- Pepparkakskryddan kan bytas ut mot kanel och/eller kardemumma eller vanilj.
- Det blir även gott att toppa den mjuka pepparkakan med någon from av frostning eller glasyr.
Gör så här
-
1
Vispa ägg och sötningsmedel till en fluffig konsistens med elvisp i cirka 2 minuter.
-
2
Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. (Glöm inte pepparkakskryddan.)
-
3
Sätt ugnen på 175 grader med över- och undervärme.
-
4
Riv zesten från apelsinen.
-
5
Rör ner de torra ingredienserna och blanda till en jämn smet. Tillsätt sedan zesten.
-
6
Häll ner smeten i en bakplåtsklädd, smord liten aluminiumform eller ugnsform.
-
7
Grädda kakan tills den har fått en fin färg och är helt fast, cirka 12-15 minuter.
-
8
Låt svalna cirka 5-10 minuter innan servering. Den är lika god varm som kall.