LCHF ostkaka på Ricotta

Publicerad 2021-06-22
Uppdaterad 2024-03-26
1
Jag har tidigare lagt ut mitt recept på ostkaka så blir magisk men jag tror att jag nu har hittat en utmanare som är ännu godare! denna variant baseras på ricotta en italiensk mejeriprodukt som jag verkligen älskar. Det bästa med denna dessert är att den görs ganska enkelt men får den här tydliga ostkakan smaken som man vill strävar efter när man gör det hemma. Denna serveras som bästa lite ljummen eller kall tillsammans med hjortronsylt eller hallonsylt osv (utan socker)
Ingredienser 7
Svårighet: Lätt
55 min

Ingredienser

4 Portioner

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ihop ricottan med äggen. Tillsätt grädden och vispa.

  2. 2

    Blanda i de resterande ingredienserna och rör om tills smeten har tjocknat något.

  3. 3

    Häll ner smeten i en liten form med bakplåtspapper eller i en aluminiumform (utan papper) av normal storlek. Toppa med lite mandelspån och grädda ostkakan i cirka 35 minuter, eller tills den har fått en gyllene färg.

Kommentarer (2)

Skriv en kommentar

5 out of 5 stars

Sååå god 😋 ett riktigt bra recept. Jag tillsatte 1 pkt saffran😋

Ewa

Kul att höra! smart att smaksätta med saffran tack för återkopplingen

Andreas