Bakad ricotta
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 205 grader med varmluft eller 215 grader med över- och undervärme. Riv parmesanen och citronen fint. Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke. Smaksätt med det du tycker om. Tillsätt gärna färska kryddor.
-
2
Smörj 4-5 stycken ramekinformar, häll i ricottasmeten och grädda i cirka 25 minuter eller tills de har fått en gyllene färg.
-
3
Servera som de är eller med stekta korvar.
Kommentarer (0)
Du kanske också gillar
Vanliga frågor om Bakad ricotta
Hur lång tid tar det att laga Bakad ricotta?
Det tar totalt 32 minuter att laga Bakad ricotta. Förberedelserna tar cirka 10 minuter och tillagningen tar ungefär 22 minuter.
Hur många portioner ger receptet Bakad ricotta?
Detta recept ger 4 portioner. Du kan enkelt justera mängderna genom att använda portionskalkylatorn på receptsidan.
Är Bakad ricotta glutenfritt?
Bakad ricotta verkar vara glutenfritt baserat på ingredienserna, men kontrollera alltid etiketter på förpackade produkter för att vara säker. Perfekt för dig som undviker gluten.
Vilka ingredienser behöver jag till Bakad ricotta?
De huvudsakliga ingredienserna i Bakad ricotta är: Ricotta, Parmesan, Ägg, Äggvita , Citronskal . Se hela ingredienslistan på receptsidan för exakta mängder och alla ingredienser.
Kan jag frysa Bakad ricotta?
De flesta rätter går att frysa, men kvaliteten kan variera. Bakad ricotta håller sig färsk i kylskåp i 3-4 dagar.
Vilka näringsämnen innehåller Bakad ricotta?
Bakad ricotta är ett LCHF-recept som är lågt i kolhydrater och högt i fett och protein. Varje portion innehåller uppskattningsvis 8g kolhydrater, vilket gör det perfekt för dig som följer en ketogen eller LCHF-diet.