LCHF Kyckling Pad Thai

Publicerad 2022-08-06
Uppdaterad 2023-05-10
3
Denna pad thai har jag gjort så många gånger och jag verkligen älskar denna rätt. Man kan även variera smakerna efter tycke som att tillsätta mer styrka eller använda sig utav andra typer av grönsaker. För att göra rätten vegetariskt så kan man istället för kycklingen använda halloumi eller likande sort ost.
Ingredienser 18
Svårighet: Lätt
30 min

Ingredienser

4 Portioner

Blöta ingredienser

Grönsaker

Gör så här

  1. 1

    Börja med att steka kycklingen några minuter på varje sida för att få en fin färg. Sedan sänker du värmen och steker dem klart i cirka 3-4 minuter. Lägg dem åt sidan.

  2. 2

    Strimla morötterna och vitkålen, och hacka purjolöken/salladslöken i mindre bitar. Stek sedan grönsakerna tills de har fått en fin färg. Tillsätt alla kryddorna, knäck äggen i grönsaksblandningen och rör om efter cirka en minut så att ägget delas upp i mindre bitar.

  3. 3

    Blanda ihop samtliga ingredienser till såsen i en bunke. Tillsätt sedan såsen i stekpannan och även kycklingen. Låt det sedan koka i cirka 7-10 minuter. När det är cirka 5 minuter kvar, tillsätt nudlarna som du noggrant ska ha sköljt med kallt vatten.

  4. 4

    Avsluta med att tillsätta nötterna och servera direkt.

Kommentarer (2)

Skriv en kommentar

5 out of 5 stars

När ska nötter, paprikapulver osv. i?

Lena

5 out of 5 stars

Äntligen något som mina 15-åriga twinsBoys till middag. Tack du glada 16-åring

AnnBritt Hugosson