LCHF Key lime pie i glas

Publicerad 2023-04-05
Uppdaterad 2023-05-10
2
Om du älskar den klassiska smaken av key lime pie men äter LCHF eller keto, då är detta recept på en lchf key lime pie i glas ett måste att prova. Denna läckra dessert har alla smaker och texturen som du älskar hos orginalet, men utan allt socker och kolhydrater. Botten är gjord på mandelmjöl och pekannötter
Ingredienser 14
Svårighet: Medel
60 min

Ingredienser

4 Portioner

Limecurd

Fyllnig

Botten

Topping (valfritt)

Gör så här

    Limcurden

  1. 1

    Tillsätt alla ingredienser till "Limecurden" och låt den koka upp och sedan småbubbla på medelvärme i ca 15 minuter. Låt svalna något

  2. 2

    Vispa ihop limecurden med Färskosten + limeskal till en fluffig kräm. Placera i kylen tills vidare.

  3. Botten

  4. 1

    Sätt ugnen på 170 grader

  5. 2

    Mixa ihop mandelmjöl, smält smör, pekannötter och sötningsmedlet i en matberedare tills det går ihop till ett Grövre smul (mixa ca 15 sekunder).

  6. 3

    Tryck ut smulet i en liten glasform eller typ aluminiumform till en jämn botten och grädda i 10 minuter. Ta ut och låt svalna.

  7. 4

    Mixa ihop botten till ett fint smul med en matberedare.

  8. Ihopsättnig

  9. 1

    Lägg smulorna i botten av glaset som ett lager och fyll på med krämen. Toppa eventuellt med vispad grädde samt limeskal.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar