LCHF Key lime pie i glas

Publicerad 2023-04-05
Uppdaterad 2023-05-10
2
Om du älskar den klassiska smaken av key lime pie men äter LCHF eller keto, då är detta recept på en lchf key lime pie i glas ett måste att prova. Denna läckra dessert har alla smaker och texturen som du älskar hos orginalet, men utan allt socker och kolhydrater. Botten är gjord på mandelmjöl och pekannötter
Ingredienser 14
Svårighet: Medel
60 min

Ingredienser

4 Portioner

Limecurd

Botten

Fyllnig

Topping (valfritt)

Gör så här

    Limcurden

  1. 1

    Tillsätt alla ingredienser till limecurden och låt den koka upp. Låt den sedan småbubbla på medelvärme i cirka 15 minuter. Låt svalna något.

  2. 2

    Vispa ihop limecurden med färskosten och limeskalet till en fluffig kräm. Placera den i kylen tills vidare.

  3. Botten

  4. 1

    Ställ in ugnen på 170 grader.

  5. 2

    Blanda mandelmjöl, smält smör, pekannötter och sötningsmedel i en matberedare tills det bildar ett grövre smul (blanda cirka 15 sekunder).

  6. 3

    Tryck ut smuldegen i en liten glasform eller eventuellt en aluminiumform till en jämn botten och grädda i 10 minuter. Ta sedan ut och låt svalna.

  7. 4

    Mixa ihop botten till ett fint smul med en matberedare.

  8. Ihopsättnig

  9. 1

    Placera smulorna i botten av glaset som ett lager och fyll på med krämen. Toppa eventuellt med vispad grädde och limeskal.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar