LCHF Kålpudding köttbullar
Gör så här
-
1
Hacka de två löksorterna fint, stek dem i olja och smör tills löken mjuknar och lägg över dem i en bunke där du kan blanda fräset.
-
2
Skär bort stammen och hacka ner spetskålen i mindre bitar, stek tills den mjuknat och har fått en gyllene färg, vilket tar ca 10-15 minuter. Därefter tillsätter du sojan och låter den koka in. Låt svalna och hacka ner den i kålen i små bitar.
-
3
Blanda ihop smaksättningen, kålen och löken tillsammans med pofiber och vätskan. Låt svälla några minuter.
-
4
Rulla sedan till köttbullar, gör dem så stora eller små som du vill, cirka 16-20 stycken.
-
5
Stek tills de är gyllene på båda sidorna, sänk sedan värmen till ca 3:an. Stek på låg värme med lock på i cirka 3-4 minuter eller tills "färsen" når en inre temperatur på cirka 72 grader. Servera direkt med valfria tillbehör!