LCHF Kålpudding köttbullar

Publicerad 2024-07-01
Uppdaterad 2024-07-01
0
Jag var sugen på köttbullar, men min familj ville ha kålpudding, så jag kom på den briljanta idén att kombinera dem! Resultatet blev fantastiskt, det bästa av två världar, men nu ihop.
Ingredienser 13
Svårighet: Medel
60 min

Ingredienser

6 Portioner

Gör så här

  1. 1

    Hacka de två löksorterna fint, stek dem i olja och smör tills löken mjuknar och lägg över dem i en bunke där du kan blanda fräset.

  2. 2

    Skär bort stammen och hacka ner spetskålen i mindre bitar, stek tills den mjuknat och har fått en gyllene färg, vilket tar ca 10-15 minuter. Därefter tillsätter du sojan och låter den koka in. Låt svalna och hacka ner den i kålen i små bitar.

  3. 3

    Blanda ihop smaksättningen, kålen och löken tillsammans med pofiber och vätskan. Låt svälla några minuter.

  4. 4

    Rulla sedan till köttbullar, gör dem så stora eller små som du vill, cirka 16-20 stycken.

  5. 5

    Stek tills de är gyllene på båda sidorna, sänk sedan värmen till ca 3:an. Stek på låg värme med lock på i cirka 3-4 minuter eller tills "färsen" når en inre temperatur på cirka 72 grader. Servera direkt med valfria tillbehör!

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar