LCHF Kålpudding köttbullar

Publicerad 2024-07-01
Uppdaterad 2024-10-18
0
Jag var sugen på köttbullar, men min familj ville ha kålpudding, så jag kom på den briljanta idén att kombinera dem! Resultatet blev fantastiskt det bästa av två världar men nu ihop.
Ingredienser 13
Svårighet: Medel
60 min

Ingredienser

6 Portioner

Gör så här

  1. 1

    Hacka de två löksorterna fint, stek i olja och smör tills löken mjuknar och lägg över dem i en bunke.

  2. 2

    Skär bort och hacka ner spetskålen i mindre bitar, stek tills den mjuknat och har fått en gyllene färg, vilket tar ca 10-15 minuter. Därefter tillsätter du sojan och låter den koka in. Låt sedan kålen svalna

  3. 3

    När kålen har svalnat hackar du ner den i ännu mindre bitar.

  4. 4

    Blanda ihop grädde, smaksättningen och pofiber låt svälla några minuter.

  5. 5

    Blanda ihop färsen med samtliga ingredienser till en jämn köttbullesmet.

  6. 6

    Rulla sedan till köttbullar, gör dem så stora eller små som du vill, cirka 16-20 stycken.

  7. 7

    Stek tills de är gyllene på båda sidorna, sänk sedan värmen till ca 3:an. Stek på låg värme med lock på i cirka 3-4 minuter eller tills "färsen" når en inre temperatur på cirka 72 grader. Servera direkt med valfria tillbehör!

Kommentarer (3)

Skriv en kommentar

5 out of 5 stars

Hej. jag undrar lite ang beskrivningen punkt 2. Vad är det som ska svalna och hackas ner i kålen? Är det köttfärsen? Skär bort stammen och hacka ner spetskålen i mindre bitar, stek tills den mjuknat och har fått en gyllene färg, vilket tar ca 10-15 minuter. Därefter tillsätter du sojan och låter den koka in. Låt svalna och hacka ner den i kålen i små bitar

Pernilla

Hej Pernilla, Förlåt för att receptet var otydligt! Har ändrat nu, det är kålen som ska svalna eftersom den ska hackas ner i ännu mindre bitar.

Andreas

Ingen fara. Tack för svar 👍 Mvh Pernilla

Pernilla_6803