LCHF Kålpudding köttbullar
Gör så här
-
1
Hacka de två löksorterna fint, stek i olja och smör tills löken mjuknar och lägg över dem i en bunke.
-
2
Skär bort och hacka ner spetskålen i mindre bitar, stek tills den mjuknat och har fått en gyllene färg, vilket tar ca 10-15 minuter. Därefter tillsätter du sojan och låter den koka in. Låt sedan kålen svalna
-
3
När kålen har svalnat hackar du ner den i ännu mindre bitar.
-
4
Blanda ihop grädde, smaksättningen och pofiber låt svälla några minuter.
-
5
Blanda ihop färsen med samtliga ingredienser till en jämn köttbullesmet.
-
6
Rulla sedan till köttbullar, gör dem så stora eller små som du vill, cirka 16-20 stycken.
-
7
Stek tills de är gyllene på båda sidorna, sänk sedan värmen till ca 3:an. Stek på låg värme med lock på i cirka 3-4 minuter eller tills "färsen" når en inre temperatur på cirka 72 grader. Servera direkt med valfria tillbehör!
Kommentarer (3)
5 out of 5 stars
Pernilla
Andreas
Pernilla_6803