LCHF Köttbullar

Publicerad 2022-07-25
Uppdaterad 2023-05-10
5
Så goda lchf vänliga köttbullar som smakar magiskt gott och blir så saftiga då dem gräddas i ugnen för saftigheten skull . Samt att du slippa lägga tiden att steka dom. Köttbullar passar perfekt till olika tillfällen så som jul, midsommar eller den vanliga tisdagskvällen det är bara att andra smaksättningen se förslag om du tycker på tips
Ingredienser 9
Svårighet: Medel
40 min

Ingredienser

5 Portioner

Tips & Tricks

Gör så här

  1. 1

    Blanda grädden med oxfond och eventuellt dijonsenap. Låt svälla i pofiber cirka 5 minuter.

  2. 2

    Hacka löken fint och stek den tills den mjuknar i en stekpanna med en klick smör.

  3. 3

    Blanda färsen i en bunke tillsammans med resterande ingredienser. Rulla sedan till köttbullar, cirka 16-20 stycken.

  4. 4

    Sätt ugnen på 185 grader och grädda köttbullarna i ca 18-20 minuter så att de behåller sin saftighet, vilken försvinner om du gräddar dem längre. Tillsätt skyn från köttbullarna om du gör en gräddsås.

  5. 5

    Du kan naturligtvis steka köttbullarna i en stekpanna tills de blir gyllene.

  6. Vill du få en mer gyllene färg på köttbullarna ?

  7. 3

    De sista 5 minuterna av 20 minuter kan du höja värmen på ugnen med cirka 20-25 grader så att köttbullarna får en finare färg.

Kommentarer (1)

Skriv en kommentar

5 out of 5 stars

Mycket goda, mina köttbullar blev lite mindre så jag borde ha kortat tiden i ugnen. Men detta recept kommer jag att använda igen.

Kristina Bodén