LCHF Köttbullar
Tips & Tricks
- Smaksättning till julen tillsätta spaden från ansjovisen, Kryddpeppar (ca 2 tsk)
- Lägg till torkade kryddor, för att kunna göra italienska köttbullar
- Gillar du vitlök isfall blir det väldigt gott att tillsätta 2-3 vitlöksklyftor
- Man kan byta ut 0.5-1 msk köttfond till samma mängd soja
- Har du bråttom? Stek köttbullarna i ugnen på lite högre värme istället ca 205 grader i ca 15 minuter
Gör så här
-
1
Blanda grädden med oxfond och eventuellt dijonsenap. Låt svälla i pofiber cirka 5 minuter.
-
2
Hacka löken fint och stek den tills den mjuknar i en stekpanna med en klick smör.
-
3
Blanda färsen i en bunke tillsammans med resterande ingredienser. Rulla sedan till köttbullar, cirka 16-20 stycken.
-
4
Sätt ugnen på 185 grader och grädda köttbullarna i ca 18-20 minuter så att de behåller sin saftighet, vilken försvinner om du gräddar dem längre. Tillsätt skyn från köttbullarna om du gör en gräddsås.
-
5
Du kan naturligtvis steka köttbullarna i en stekpanna tills de blir gyllene.
-
3
De sista 5 minuterna av 20 minuter kan du höja värmen på ugnen med cirka 20-25 grader så att köttbullarna får en finare färg.
Vill du få en mer gyllene färg på köttbullarna ?
Kommentarer (1)
5 out of 5 stars
Kristina Bodén