LCHF Hasselnöts cookies

Publicerad 2022-08-16
Uppdaterad 2023-05-10
0
Unna dig själv en godbit! De här kakorna är så goda att du kommer att vilja göra dem varje dag! De är gjorda med mandelmjöl, hackade rostade hasselnötter, mörk choklad och är smaksatta med kanel och salt. De är också lchf-vänliga och helt värda ansträngningen att göra dem.
Ingredienser 12
Svårighet: Lätt
25 min

Ingredienser

7 Kakor

Övriga ingredienser

Torra ingredienser

Gör så här

  1. 1

    Ställ in ugnen på 180 grader med över- och undervärme.

  2. 2

    Vispa ihop rumsvarmt smör och sötningsmedel tills det blir krämigt. Tillsätt sedan äggulan och vispa ytterligare någon minut.

  3. 3

    Hacka hasselnötter och chokladen grovt och blanda ihop dem med de övriga torra ingredienserna i en annan bunke.

  4. 4

    Blanda de torra ingredienserna i äggsmeten och rör om tills en kakdeg bildas.

  5. 5

    Klä en plåt med bakplåtspapper och dela degen i sju eller fyra delar beroende på önskad storlek (enligt originalreceptet). Klicka ut degen på plåten och platta till kakorna.

  6. 6

    Baka kakorna i mitten av ugnen i ungefär 5 minuter om du gör 7 stycken, eller 8 minuter om du gör dem stora. (Kakorna kan se lite ogräddade ut när du tar ut dem.) Låt kakorna svalna på plåten.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar