LCHF Halloumi Pesto focaccia
LCHF Halloumi Pesto focaccia
Publicerad 2021-04-05
Uppdaterad 2023-05-10
1
Godaste saftigaste focaccian ever!! görs på mixad halloumi som bidrar till saftigheten smaksätts med pesto och hackad spenat. Perfekta brödet till soppan eller som förrätt det perfekta lördagsmyset. Testa idag du kommer inte ångra dig
Gör så här
-
1
Mixa halloumin i en mixer eller matberedare tills den har smulats till mindre bitar. Tillsätt sedan äggen och mixa till en slät smet, cirka 10 sekunder.
-
2
Häll ner i en bunke och tillsätt de torra ingredienserna. Blanda till en jämn smet och tillsätt slutligen den hackade spenaten, peston och resterande ingredienser.
-
3
Bred ut degen jämnt i en form, cirka 25 x 18 cm, eller i en annan valfri storleksform. Toppa med pesto, pinjenötter och solroskärnor, och ringla över cirka 1 tesked olivolja.
-
4
Grädda i 175 grader cirka 30-35 minuter eller tills brödet är fast.