LCHF Focaccia
LCHF Focaccia
Publicerad 2023-05-11
Uppdaterad 2023-05-11
1
Focaccia är ett italienskt bröd som man bakar i långpanna och sedan skär upp i bitar. Ett otroligt gott bröd som man kan varieras i smaksättningen på så många olika sätt receptet är lchf vänligt och glutenfritt.
Gör så här
-
1
sätt ugnen på 200 grader, blanda dom torra ingredienserna i en bunke väl
-
2
I en annan bunke mixar du ihop keson och äggen till en slät smet
-
3
Blanda ner dom torra ingredienserna i keson samt rör i oljan.
-
4
Hacka ramslöken grovt eller andra färska örter. Rör ner soltorkade tomater, fetan delade i bitar och nästan alla oliverna, hackade – spara några till att dekoration.
-
5
Bre ut smeten i en bakplåtsklädd form cirka 15x23 cm cm och ringla över olivolja och strö över lite extra ramslök tryck i dom sparade oliverna
-
6
Grädda brödet i mitten av ugnen i 20-23 minuter eller tills brödet har fått fin färg och är färdiggräddat