LCHF Focaccia
LCHF Focaccia
Publicerad 2023-05-11
Uppdaterad 2023-05-11
3
Focaccia är ett italienskt bröd som man bakar i långpanna och sedan skär upp i bitar. Ett otroligt gott bröd som man kan varieras i smaksättningen på så många olika sätt receptet är lchf vänligt och glutenfritt.
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna väl i en bunke.
-
2
I en annan bunke mixar du ihop keson och äggen till en slät smet.
-
3
Blanda ner de torra ingredienserna i keson och rör i oljan.
-
4
Hacka ramslöken grovt eller använd andra färska örter. Rör ner soltorkade tomater, fetaost delad i bitar och nästan alla oliverna, hackade – spara några till dekoration.
-
5
Bred ut smeten i en bakplåtsklädd form, cirka 15x23 cm, och ringla över olivolja. Strö över lite extra ramslök och tryck i de sparade oliverna.
-
6
Grädda brödet i mitten av ugnen i 20–23 minuter eller tills det har fått en fin färg och är färdiggräddat.