LCHF Focaccia

Publicerad 2023-05-11
Uppdaterad 2023-05-11
3
Focaccia är ett italienskt bröd som man bakar i långpanna och sedan skär upp i bitar. Ett otroligt gott bröd som man kan varieras i smaksättningen på så många olika sätt receptet är lchf vänligt och glutenfritt.
Ingredienser 14
Svårighet: Lätt
40 min

Ingredienser

4 Portioner

Att ha i

Ringa över

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna väl i en bunke.

  2. 2

    I en annan bunke mixar du ihop keson och äggen till en slät smet.

  3. 3

    Blanda ner de torra ingredienserna i keson och rör i oljan.

  4. 4

    Hacka ramslöken grovt eller använd andra färska örter. Rör ner soltorkade tomater, fetaost delad i bitar och nästan alla oliverna, hackade – spara några till dekoration.

  5. 5

    Bred ut smeten i en bakplåtsklädd form, cirka 15x23 cm, och ringla över olivolja. Strö över lite extra ramslök och tryck i de sparade oliverna.

  6. 6

    Grädda brödet i mitten av ugnen i 20–23 minuter eller tills det har fått en fin färg och är färdiggräddat.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar