Utskriftsalternativ:

LCHF Citron och vallmokaka

Portioner 12 portionerFörberedelsetid10 minuterTillagningstid35 minuterTotal tid45 minuter

Gjorde en helt magisk citron och vallmo kaka i helgen, som en sockerkaka med en citron frosting wow vilken kaka detta blev, så saftig med mycket citron smak detta recept funkar enkelt att använda som grundrecept till sockerkaka bara du utesluter citronen och vallmofröna. Och istället tillsätter ex saffran som löses upp i smöret , ca 1/2 dl kakao eller mörk smält choklad, pepparkakskrydda, kanel och kardemumma ju name it. Ca 10-12 bitar

Sockerkakan
 1,50 dl Grekisk yoghurt
 150 g Smör
 5 st Ägg
 1 dl Sötning
 1 dl Mandlemjöl
 1 dl Kokosmjöl
 0,50 dl Pofiber
 1 msk Physulium husk (fiberhusk)
 2,50 tsk Bakpuklver
 1 ½ st Citron juice + zest
 1 tsk Vaniljpulver
 0,75 dl Vallmofrön
Fyllnig
 150 g Färskost
 2,50 msk citron juice
 3 msk Sötningsmedel gärna pulveriserat
 Vallmofrön att toppa med
1

Sätt ugnen på 180 grader under över värme, Vispa ägg och sötning fluffigt med elvisp ca 1-2 min, smält smöret och tillsätt det tillsammans med den grekiska yoghurten + skal och citron juice (släng inte resten av citronen spara den till toppningen av kakan)

2

Blanda de torra ingredienserna i en bunke tillsätt försiktigt i smeten och blanda jämt (använd gärna en sil för att slippa eventuella klumpar

3

Häll sedan ner smeten i en smord sockerkaksform (smör och pofiber ex) Grädda kakan i cirka 35 minuter eller tills den är fast och har fått fin färg.

Topping
4

Blanda färskost ,sötning och citron juice toppa över kakan när den HAR Svalnat! strö över lite extra vallmofrön

Näringsinnehåll

Portioner 0

Recept från Lagat och Klart