LCHF Citron och vallmokaka
LCHF Citron och vallmokaka
Publicerad 2021-11-09
Uppdaterad 2023-05-10
1
Gjorde en helt magisk citron och vallmo kaka i helgen, som en sockerkaka med en citron frosting wow vilken kaka detta blev, så saftig med mycket citron smak detta recept funkar enkelt att använda som grundrecept till sockerkaka bara du utesluter citronen och vallmofröna. Och istället tillsätter ex saffran som löses upp i smöret , ca 1/2 dl kakao eller mörk smält choklad, pepparkakskrydda, kanel och kardemumma ju name it. Ca 10-12 bitar
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 180 grader med undervärme och övervärme. Vispa ägg och sötning fluffigt med en elvisp i cirka 1-2 minuter. Smält smöret och blanda det med grekisk yoghurt, citronskal och citronjuice. Kasta inte resten av citronen; spara den till kakens topping.
-
2
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt försiktigt smeten och blanda jämnt. Använd gärna en sil för att slippa eventuella klumpar.
-
3
Häll sedan ner smeten i en smord sockerkaksform (till exempel smör och potatisfiber). Grädda kakan i cirka 35 minuter eller tills den är fast och har fått en fin färg.
-
4
Blanda färskost, sötning och citronjuice. Toppa över kakan när den har svalnat. Strö över lite extra vallmofrön.
Topping