LCHF Chokladsufflé

Publicerad 2021-04-06
Uppdaterad 2024-09-02
4
Chokladsufflé är lyxigt, omtyckt och supergott! görs dessutom utan socker och gluten
Ingredienser 6
Svårighet: Medel
30 min

Ingredienser

5 st

Gör så här

  1. 1

    Koka upp grädden i en kastrull, stäng av värmen och tillsätt chokladen. Rör om väl tills all choklad är smält. Blanda sedan ihop med äggulorna och tillsätt vaniljen.

  2. 2

    Vispa äggvitan fluffigt med en elvisp. Efter en stund, tillsätt sötningen.

  3. 3

    Vänd försiktigt ner en tredjedel av äggvitan i taget i chokladsmeten. Sedan tillsätt resterande äggvita försiktigt.

  4. 4

    Smörj formarna och häll smeten i fem ramekinformar, cirka 8 cm. Grädda dem i nedre delen av ugnen i cirka 15–20 minuter på 180 grader. Servera genast. Förbered tillbehören i förväg.

    Steg 4

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar