LCHF blåbärspaj
LCHF blåbärspaj
Publicerad 2023-04-11
Uppdaterad 2024-05-27
1
En paj med blåbär är alltid en vinnare, och denna LCHF-version kommer inte att göra dig besviken! Den smakar precis som en traditionell blåbärspaj, men utan allt det onödiga sockret och mjölet. Pajdegen är gjord av mandelmjöl och kokosmjöl. Toppa pajen med mandelspån eller hackade nötter för lite extra krispighet och njut av denna underbara dessert!
Gör så här
-
1
Börja med att smälta smöret till pajdegen och låt det sedan svalna.
-
2
Blanda de frysta blåbären med sötningsmedlet, zest och xantangummi i en bunke. Blanda väl och häll sedan ner i pajformen.
-
1
Ställ in ugnen på 190 grader med över- och undervärme.
-
2
Blanda ihop alla torra ingredienser till pajdegen. Tillsätt sedan smöret och blanda till en jämn deg.
-
3
Bred ut pajdegen över blåbären och toppa med mandelspån eller hackade nötter. Grädda pajen i 20 minuter.
Fyllning
Pajdegen
Kommentarer (2)
5 out of 5 stars
Helt fantastiskt!
Gör det även när vi inte kör LCHF!
Citronzesten och kanelen smakar underbart tillsammans med blåbären!
Fredrik
Tack snälla Fredrik för återkopplingen blir så glad över att höra att du gillade pajen!
Andreas