LCHF Äppelsmulpaj i glas
LCHF Äppelsmulpaj i glas
Publicerad 2022-11-01
Uppdaterad 2023-05-10
1
Att göra Äppelpaj tar sin lilla tid, men det finns ett snabbare sätt att servera den i glaset istället! Äpplena steks snabbt i stekpanna samma gäller smuldegen. Serveras i glas gärna ljummen eller varm med glass, grädde eller rårörd vaniljsås (sockerfri såklart)
Gör så här
-
1
Skär/skiva äpplena i mindre bitar. Smält smöret och stek äppelbitarna tillsammans med kanel och eventuellt sötningsmedel tills de mjuknar.
-
2
Blanda samman samtliga torra ingredienser till smuldegen.
-
3
Rosta "de torra ingredienserna" i en torr stekpanna tills mjölet/nötterna får en rostad färg, vilket tar cirka 3-5 minuter.
-
4
Tillsätt smöret och rör om tills det bildas en smulig deg.
-
5
Ta fram de glas du vill servera desserten i, lägg äpplen i botten och toppa med smulor. Servera med rårörd vaniljsås eller grädde.