LCHF Äppelsmulpaj i glas

Publicerad 2022-11-01
Uppdaterad 2023-05-10
1
Att göra Äppelpaj tar sin lilla tid, men det finns ett snabbare sätt att servera den i glaset istället! Äpplena steks snabbt i stekpanna samma gäller smuldegen. Serveras i glas gärna ljummen eller varm med glass, grädde eller rårörd vaniljsås (sockerfri såklart)
Ingredienser 11
Svårighet: Lätt
15 min

Ingredienser

4 Portioner

Smuldegen

Fyllnigen

2 Serverings förslag

Gör så här

  1. 1

    Skär/skiva äpplena i mindre bitar. Smält smöret och stek äppelbitarna tillsammans med kanel och eventuellt sötningsmedel tills de mjuknar.

  2. 2

    Blanda samman samtliga torra ingredienser till smuldegen.

  3. 3

    Rosta "de torra ingredienserna" i en torr stekpanna tills mjölet/nötterna får en rostad färg, vilket tar cirka 3-5 minuter.

  4. 4

    Tillsätt smöret och rör om tills det bildas en smulig deg.

  5. 5

    Ta fram de glas du vill servera desserten i, lägg äpplen i botten och toppa med smulor. Servera med rårörd vaniljsås eller grädde.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar