Korv stroganoff med dill,saltgurka

Publicerad 2023-03-17
Uppdaterad 2023-05-10
2
klassisk svensk husmanskost och en vardags rätt som aldrig passar fel. Denna gång testade jag att ha i dill och saltgurka och wow så gott det blev. Kommer aldrig göra på ett annat sätt framöver
Ingredienser 15
Svårighet: Lätt
35 min

Ingredienser

4 Portioner

Kryddor

Gör så här

  1. 1

    Skär falukorven i lagom stora strimlor eller bitar som är cirka 1–2 cm tjocka.

  2. 2

    Hacka löken fint och riv eller hacka vitlöken.

  3. 3

    Bryn korven i en stor stekpanna med smör tills den får en fin färg på hög värme. Sänk värmen och tillsätt lök och vitlök; stek tills de mjuknar.

  4. 4

    Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa i någon minut.

  5. 5

    Vispa grädden och crème fraîche tillsammans och tillsätt sedan smaksättningen (utan saltgurkan).

  6. 6

    Låt det puttra i cirka 15 minuter.

  7. 7

    Avsluta genom att tillsätta hackad saltgurka i stroganoffen och servera!

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar