Korv stroganoff med dill,saltgurka

Publicerad 2023-03-17
Uppdaterad 2023-03-17
0
klassisk svensk husmanskost och en vardags rätt som aldrig passar fel. Denna gång testade jag att ha i dill och saltgurka och wow så gott det blev. Kommer aldrig göra på ett annat sätt framöver
Ingredienser 15
Svårighet: Lätt
35 min

Ingredienser

4 Portioner

Kryddor

Gör så här

  1. 1

    Skär falukorven i lagom stora strimlor eller bitar som är cirka 1 -2 cm tjocka.

  2. 2

    Hacka löken fint och riv eller hacka vitlöken.

  3. 3

    Bryn korven i en stor stekpanna i smör tills den får fin färg på hög värme. Sänk värmen och ha i lök + vitlök stek tills den mjuknar.

  4. 4

    Tillsätt tomatpurén och låter den fräsa med någon minut.

  5. 5

    Slå på grädde och creme fraiche samt ha i smaksättningen (ej saltgurkan)

  6. 6

    Låt stå och puttra i cirka 15 minuter.

  7. 7

    Avsluta med att ha i hackad saltgurka i stroganoffen och servera!

Kommentarer (0)

Lämna feedback