Korv stroganoff med dill,saltgurka
Korv stroganoff med dill,saltgurka
Publicerad 2023-03-17
Uppdaterad 2023-05-10
2
klassisk svensk husmanskost och en vardags rätt som aldrig passar fel. Denna gång testade jag att ha i dill och saltgurka och wow så gott det blev. Kommer aldrig göra på ett annat sätt framöver
Gör så här
-
1
Skär falukorven i lagom stora strimlor eller bitar som är cirka 1–2 cm tjocka.
-
2
Hacka löken fint och riv eller hacka vitlöken.
-
3
Bryn korven i en stor stekpanna med smör tills den får en fin färg på hög värme. Sänk värmen och tillsätt lök och vitlök; stek tills de mjuknar.
-
4
Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa i någon minut.
-
5
Vispa grädden och crème fraîche tillsammans och tillsätt sedan smaksättningen (utan saltgurkan).
-
6
Låt det puttra i cirka 15 minuter.
-
7
Avsluta genom att tillsätta hackad saltgurka i stroganoffen och servera!