Indiskfusion med falukorv

Publicerad 2023-06-15
Uppdaterad 2024-06-03
1
Välkomna Indiskfusion, kryddorna och smakerna man känner igen från Indien fast med det svenskaste vi har falukorven såklart som “proteinkälla”, Perfekt som ersättning till kycklingen du vanligtvis använder din “Tika” eller “butter chicken”. Drar ner kraftigt ner priset på denna magiskt rätt
Ingredienser 20
Svårighet: Lätt
75 min

Ingredienser

5 Portioner

Grund

Kryddor

Avsluta med

Gör så här

  1. 1

    Dela falukorven och skär den i valfria bitar, såsom stavar eller kuber. Stek dem i smör eller olja tills de har fått en fin färg på båda sidor.

  2. 3

    Ta fram alla kryddor och blanda ihop dem i en liten skål.

  3. 4

    Hacka löken fint och fräs den i en kastrull med en generös mängd smör eller olja.

  4. 5

    Låt tomatpurén fräsa i 2-3 minuter.

  5. 6

    Finriv vitlök och ingefära, låt fräsa ihop med löken och tillsätt sedan kryddorna.

  6. 7

    Tillsätt vodka eller vin och låt det koka ihop någon minut.

  7. 8

    Stek falukorven och lägg den åt sidan.

  8. 9

    Tillsätt de återstående ingredienserna och låt dem småkoka i 30-40 minuter.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar