Indiskfusion med falukorv

Publicerad 2023-06-15
Uppdaterad 2023-06-15
1
Välkomna Indiskfusion, kryddorna och smakerna man känner igen från Indien fast med det svenskaste vi har falukorven såklart som “proteinkälla”, Perfekt som ersättning till kycklingen du vanligtvis använder din “Tika” eller “butter chicken”. Drar ner kraftigt ner priset på denna magiskt rätt
Ingredienser 20
Svårighet: Lätt
75 min

Ingredienser

5 Portioner

Grund

Kryddor

Avsluta med

Gör så här

  1. 1

    Dela falukorven och skär den i valfria bitar "stavar" eller "kuber" stek i smör eller olja tills dom har fått fin färg på båda sidor.

  2. 3

    Ta fram alla kryddor och blanda ihop dom i en liten skål

  3. 4

    Hacka löken fint, fräs i en kastrull med en riklig mängd smör eller olja

  4. 5

    Låt tomatpurén fräsa med 2-3 minuter

  5. 6

    Finriv vitlök och Ingefära låt fräsa ihop med löken och tillsätt kryddorna

  6. 7

    Tillsätt vodka eller vin och låt det koka ihop nån minut

  7. 8

    Lägg den stekta falukorven åt sidan

  8. 9

    Ha i Resterande ingredienser och låt små koka i 30-40 minuter

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar