Falukorvskebab

Publicerad 2022-06-08
Uppdaterad 2024-06-03
16
Här är det virala receptet på falukorvskebab med över 700-tusen visningar på tik tok. Har du tröttnat på det gamla vanliga falukorvs receptet som du alltid gör? och söker ett nytt gott recept att testa då vill jag tipsa dig om falukorvskebab! en riktig favorit hemma hos oss, perfekt att fylla med det du har hemma och man kan variera smaksättningen efter tycke. Istället för att göra din egna kebabkrydda kan du tillsätta 2-3 msk "färdig kebabkrydda"
Ingredienser 13
Svårighet: Medel
35 min

Ingredienser

4 Portioner

Kryddblandning eller 2-3 msk kebabkrydda

Tips & Tricks

Gör så här

  1. 1

    Blanda kryddblandningen enligt anvisningen eller använd färdig kebabkrydda tillsammans med en riven vitlöksklyfta, olja och tomatpuré.

  2. 2

    Med hjälp av en osthyvel, hyvla falukorven på längden. Lägg falukorvsstrimlorna i en plastpåse och häll över marinaden. Skaka påsen så att falukorven blandas väl med marinaden. Låt den marinera i cirka 2-4 timmar om du har tid, annars kan du steka den direkt.

  3. 3

    Stek falukorven i lite rapsolja på hög värme tills den har fått en fin färg, cirka 4-5 minuter per sida, eller vänd korven 2-3 gånger under tillagningen.

  4. 4

    Servera med valfritt bröd, sås, sallad, tomat etc., eller helt enkelt som vilken annan kebab som helst. Hoppas det ska smaka.

  5. Tillagning i ugnen

  6. 1

    Ställ plåten högt upp i ugnen och tillaga i ca 10-15 minuter vid 240 grader med varmluft och grillfunktionen påslagen. Vänd korven 2-3 gånger under tillagningen. Var noga med att hålla koll så att falukorven inte bränns.

Kommentarer (9)

Skriv en kommentar

5 out of 5 stars

Tack för ett gott recept! Blir perfekt balans på kryddningen, det har du fått till bra :)

Lina

Tack snälla! kul att få återkoppling!

Andreas

5 out of 5 stars

Tack för ett gott, enkelt och bra recept!! 👍🏻Har gjort det flera gånger. Tips: ju högre kötthalt falukorven har och ju kallare den är, desto lättare går att hyvla den. Perfekt att steka i ugnen istället för stekpanna som andra recept säger.

Angelika

5 out of 5 stars

Tack för ett gott, enkelt och bra recept!! 👍🏻Har gjort det flera gånger. Tips: ju högre kötthalt falukorven har och ju kallare den är, desto lättare går att hyvla den. Perfekt att steka i ugnen istället för stekpanna som andra recept säger.

Angelika

5 out of 5 stars

Mycket gott!

Maria

Kul att du gillade det 🙂

Andreas

5 out of 5 stars

Gott

albin

5 out of 5 stars

Vilken bra idé och supergott blev det, jag bytte ut lite kryddor då jag inte hade allt hemma, men gjorde en marinad vilket känns som är viktigt.

Gustav

5 out of 5 stars

Helt fantastiskt gott! Det har blivit familjens favoriträtt!

S