Falukorvskebab

Publicerad 2022-06-08
Uppdaterad 2023-05-10
17
Här är det virala receptet på falukorvskebab med över 700-tusen visningar på tik tok. Har du tröttnat på det gamla vanliga falukorvs receptet som du alltid gör? och söker ett nytt gott recept att testa då vill jag tipsa dig om falukorvskebab! en riktig favorit hemma hos oss, perfekt att fylla med det du har hemma och man kan variera smaksättningen efter tycke. Istället för att göra din egna kebabkrydda kan du tillsätta 2-3 msk "färdig kebabkrydda"
Ingredienser 13
Svårighet: Medel
35 min

Ingredienser

4 Portioner

Kryddblandning eller 2-3 msk kebabkrydda

Tips & Tricks

Gör så här

 1. 1

  Blanda kryddblandningen eller använd färdig kebabkrydda efter anvisning med riven vitlöksklyfta, olja och tomatpurén.

 2. 2

  Med hjälp utav en osthyvel, hyvlar falukorven på längden. Lägg falukorvsstrimlorna i en plastpåse och häll ner marinaden skaka så att falukorven blandas väl. Låt marinera ca 2-4 timmar om du har tid annars kan du direkt steka den.

 3. 3

  Stek falukorven i lite rapsolja på hög värme tills korven har fått fin färg ca 4-5 minuter per sida, alternativt vänd runt korven 2-3 gånger under tillagningen.

 4. 4

  Servera med valfritt bröd, sås sallad tomat etc. Eller helt enkelt som vilken annan kebab. hoppas det ska smaka

 5. Tillagning i ugnen

 6. 1

  Ställ in plåten högt upp i ugnen ca 10-15 minuter på 240grader varmluft i grillfunktionen på din ugn. runt korven 2-3 gånger under tillagningen (Håll koll så att falukorven inte bränns vid!

Kommentarer (5)

Skriv en kommentar

5 out of 5 stars

Mycket gott!

Maria

Kul att du gillade det 🙂

Andreas

5 out of 5 stars

Gott

albin

5 out of 5 stars

Vilken bra idé och supergott blev det, jag bytte ut lite kryddor då jag inte hade allt hemma, men gjorde en marinad vilket känns som är viktigt.

Gustav

5 out of 5 stars

Helt fantastiskt gott! Det har blivit familjens favoriträtt!

S