Falukorvskebab
Tips & Tricks
Sås till falukorvskebab receptet ger 4 dl sås
- 2 dl yoghurt typ grekisk eller turkisk
- 2 dl Majonnäs
- 1 .5 tsk lökpulver
- 1 .5 tsk paprika smoked
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 tsk Dijon
- 2tsk kebabkrydda
- 1 tsk Sambalolek eller Sriracha
Gör så här
-
1
Blanda kryddblandningen enligt anvisningen eller använd färdig kebabkrydda tillsammans med en riven vitlöksklyfta, olja och tomatpuré.
-
2
Med hjälp av en osthyvel, hyvla falukorven på längden. Lägg falukorvsstrimlorna i en plastpåse och häll över marinaden. Skaka påsen så att falukorven blandas väl med marinaden. Låt den marinera i cirka 2-4 timmar om du har tid, annars kan du steka den direkt.
-
3
Stek falukorven i lite rapsolja på hög värme tills den har fått en fin färg, cirka 4-5 minuter per sida, eller vänd korven 2-3 gånger under tillagningen.
-
4
Servera med valfritt bröd, sås, sallad, tomat etc., eller helt enkelt som vilken annan kebab som helst. Hoppas det ska smaka.
-
1
Ställ plåten högt upp i ugnen och tillaga i ca 10-15 minuter vid 240 grader med varmluft och grillfunktionen påslagen. Vänd korven 2-3 gånger under tillagningen. Var noga med att hålla koll så att falukorven inte bränns.
Tillagning i ugnen
Kommentarer (9)
5 out of 5 stars
Lina
Andreas
5 out of 5 stars
Angelika
5 out of 5 stars
Angelika
5 out of 5 stars
Maria
Andreas
5 out of 5 stars
albin
5 out of 5 stars
Gustav
5 out of 5 stars
S