Falukorvskebab
Tips & Tricks
Sås till falukorvskebab receptet ger 4 dl sås
- 2 dl yoghurt typ grekisk eller turkisk
- 2 dl Majonnäs
- 1 .5 tsk lökpulver
- 1 .5 tsk paprika smoked
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 tsk Dijon
- 2tsk kebabkrydda
- 1 tsk Sambalolek eller Sriracha
Gör så här
-
1
Blanda kryddblandningen enligt anvisningen eller använd färdig kebabkrydda tillsammans med en riven vitlöksklyfta, olja och tomatpuré.
-
2
Med hjälp av en osthyvel, hyvla falukorven på längden. Lägg falukorvsstrimlorna i en plastpåse och häll över marinaden. Skaka påsen så att falukorven blandas väl med marinaden. Låt den marinera i cirka 2-4 timmar om du har tid, annars kan du steka den direkt.
-
3
Stek falukorven i lite rapsolja på hög värme tills den har fått en fin färg, cirka 4-5 minuter per sida, eller vänd korven 2-3 gånger under tillagningen.
-
4
Servera med valfritt bröd, sås, sallad, tomat etc., eller helt enkelt som vilken annan kebab som helst. Hoppas det ska smaka.
-
1
Ställ plåten högt upp i ugnen och tillaga i ca 10-15 minuter vid 240 grader med varmluft och grillfunktionen påslagen. Vänd korven 2-3 gånger under tillagningen. Var noga med att hålla koll så att falukorven inte bränns.
Tillagning i ugnen
Kommentarer (9)
5 out of 5 stars
Lina
Andreas
5 out of 5 stars
Angelika
5 out of 5 stars
Angelika
5 out of 5 stars
Maria
Andreas
5 out of 5 stars
albin
5 out of 5 stars
Gustav
5 out of 5 stars
S
Du kanske också gillar
Vanliga frågor om Falukorvskebab
Hur lång tid tar det att laga Falukorvskebab ?
Det tar totalt 35 minuter att laga Falukorvskebab . Förberedelserna tar cirka 11 minuter och tillagningen tar ungefär 25 minuter.
Hur många portioner ger receptet Falukorvskebab ?
Detta recept ger 4 portioner. Du kan enkelt justera mängderna genom att använda portionskalkylatorn på receptsidan.
Är Falukorvskebab glutenfritt?
Falukorvskebab verkar vara glutenfritt baserat på ingredienserna, men kontrollera alltid etiketter på förpackade produkter för att vara säker. Perfekt för dig som undviker gluten.
Vilka ingredienser behöver jag till Falukorvskebab ?
De huvudsakliga ingredienserna i Falukorvskebab är: Falukorv, Olja, Vitlöksklyfta, Tomatpure, Spiskummin . Se hela ingredienslistan på receptsidan för exakta mängder och alla ingredienser.
Kan jag frysa Falukorvskebab ?
De flesta rätter går att frysa, men kvaliteten kan variera. Falukorvskebab håller sig färsk i kylskåp i 3-4 dagar.
Vilka näringsämnen innehåller Falukorvskebab ?
Falukorvskebab är ett LCHF-recept som är lågt i kolhydrater och högt i fett och protein. Varje portion innehåller uppskattningsvis 8g kolhydrater, vilket gör det perfekt för dig som följer en ketogen eller LCHF-diet.