Falukorvskebab
Tips & Tricks
Sås till falukorvskebab receptet ger 4 dl sås
- 2 dl yoghurt typ grekisk eller turkisk
- 2 dl Majonnäs
- 1 .5 tsk lökpulver
- 1 .5 tsk paprika smoked
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 tsk Dijon
- 2tsk kebabkrydda
- 1 tsk Sambalolek eller Sriracha
Gör så här
-
1
Blanda kryddblandningen eller använd färdig kebabkrydda efter anvisning med riven vitlöksklyfta, olja och tomatpurén.
-
2
Med hjälp utav en osthyvel, hyvlar falukorven på längden. Lägg falukorvsstrimlorna i en plastpåse och häll ner marinaden skaka så att falukorven blandas väl. Låt marinera ca 2-4 timmar om du har tid annars kan du direkt steka den.
-
3
Stek falukorven i lite rapsolja på hög värme tills korven har fått fin färg ca 4-5 minuter per sida, alternativt vänd runt korven 2-3 gånger under tillagningen.
-
4
Servera med valfritt bröd, sås sallad tomat etc. Eller helt enkelt som vilken annan kebab. hoppas det ska smaka
-
1
Ställ in plåten högt upp i ugnen ca 10-15 minuter på 240grader varmluft i grillfunktionen på din ugn. runt korven 2-3 gånger under tillagningen (Håll koll så att falukorven inte bränns vid!
Tillagning i ugnen
Kommentarer (5)
5 out of 5 stars
Maria
Andreas
5 out of 5 stars
albin
5 out of 5 stars
Gustav
5 out of 5 stars
S