Koljafilé i ugn - Garanterad saftig!

Publicerad 2023-03-26
Uppdaterad 2023-05-10
1
Att lyckas med koljafilén i ugnen är inte svårt och kräver ingen vidare efterenhet! Bara du kör fisken på låg värme och kort tid så kommer du lyckas gallant och slippa servera torr fisk till dina gäster. Tänk på att när fisken tillagas på så pass låg värme måste den serveras direkt!
Ingredienser 3
Svårighet: Lätt
45 min

Ingredienser

3 Portioner

Rimmlag

Fisk

Gör så här

    Rimmlagen

  1. 1

    Häll vattnet i en lagom stor bunke och ha i saltet vispa tills det "löses upp" fördelas

  2. 2

    Ha i fisken i lagen, rimma fisken mellan 30min -2 h beroende på vilken tid du har

  3. Tillaga fisken

  4. 1

    Sätt ugnen på 125 grader under över värme!

  5. 2

    Ta upp fisken från rimmlagen, lägg i en ugnsfast form och tillaga fisken tills ca 48 grader i ca 10 minuter

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar