Koljafilé i ugn - Garanterad saftig!

Publicerad 2023-03-26
Uppdaterad 2023-05-10
2
Att lyckas med koljafilén i ugnen är inte svårt och kräver ingen vidare efterenhet! Bara du kör fisken på låg värme och kort tid så kommer du lyckas gallant och slippa servera torr fisk till dina gäster. Tänk på att när fisken tillagas på så pass låg värme måste den serveras direkt!
Ingredienser 3
Svårighet: Lätt
45 min

Ingredienser

3 Portioner

Rimmlag

Fisk

Gör så här

    Rimmlagen

  1. 1

    Häll vattnet i en lagom stor bunke och tillsätt saltet. Vispa tills det löser sig och fördelas jämnt.

  2. 2

    Lägg fisken i lagen och låt den rimma mellan 30 minuter till 2 timmar, beroende på hur mycket tid du har.

  3. Tillaga fisken

  4. 1

    Sätt ugnen på 125 grader, över- och undervärme.

  5. 2

    Ta upp fisken ur rimlagen, lägg den i en ugnsfast form och tillaga tills den når ca 48 grader, vilket tar ungefär 10 minuter.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar