Lyckas med lax i ugn

Publicerad 2022-07-21
Uppdaterad 2023-05-10
3
Är du dålig på att tillaga lax, och blir den torr och tråkig? Allt handlar om tid och temperatur lär dig allt du behöver veta i receptet nedan
Ingredienser 2
Svårighet: Lätt
30 min

Ingredienser

2 Portioner

Räkna med 200 gram per portion

Tips & Tricks

Gör så här

  1. 1

    Tina laxen, hoppa över detta steg om du använder färsk.

  2. 2

    Dela upp laxen i portionsbitar, räkna med 200-250 gram per person.

  3. 3

    Värm ugnen till 125 grader, över- och undervärme.

  4. 4

    Lägg laxen i en ugnsform och pensla med valfri glaze (testa mitt recept på sesamglaze).

  5. 5

    Placera in i ugnen på nedersta nivån och grädda till önskad temperatur. Jag använder en termometer mot slutet av den utsatta tiden. Lax som smälter i munnen: cirka 46-48 grader, 17-19 minuter. För helt genomkokt: 24-30 minuter vid 50 till 55 grader.

  6. Servera och njut – hoppas du blir nöjd med resultatet av laxen.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar