Lyckas med lax i ugn

Publicerad 2022-07-21
Uppdaterad 2023-05-10
2
Är du dålig på att tillaga lax, och blir den torr och tråkig? Allt handlar om tid och temperatur lär dig allt du behöver veta i receptet nedan
Ingredienser 2
Svårighet: Lätt
30 min

Ingredienser

2 Portioner

Räkna med 200 gram per portion

Tips & Tricks

Gör så här

  1. 1

    Tina laxen, skippa om du använder färsk

  2. 2

    Dela upp laxen i portionsbitar räkna med 200-250 gram per person

  3. 3

    Värm ugnen till 125 grader över under värme

  4. 4

    Lägg laxen i en ugnsform pensla med valfri glaze (testa mitt recept sesam glaze)

  5. 5

    Placera in i ugnen på nederst grädda till önskad temp jag använder termometer på slutet av utsatt tid Lax som smälter i munnen ca: 46-48 grader 17-19 minuter 24 -30 minuter för helt genomkokt 50 och 55 grader

  6. Servera och njut hoppas du blir nöjd med resultatet på laxen

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar