Kladdkaka med kanelfyllning

Publicerad 2020-06-25
Uppdaterad 2023-05-10
1
Vill du lyxa till din vardag? gör då denna supergoda kladdkaka med kanel fyllning. Kladdkakan görs enkel och blir som godast när den står i kylen över natten. Recept är såklart lchf vänligt och glutenfritt.
Ingredienser 11
Svårighet: Medel
35 min

Ingredienser

10 Portioner

Kanelfyllning

Gör så här

  1. 1

    Ställ in ugnen på 175 grader med över- och undervärme.

  2. 2

    Smält smöret i en kastrull. När smöret har smält helt, sänk värmen och tillsätt chokladen för att förhindra att den bränns vid. Ställ åt sidan och låt svalna något när chokladen har smält helt.

  3. 3

    Knäck äggen i en bunke och tillsätt sötningsmedlet. Vispa ihop dem tills de blir riktigt fluffiga, cirka 2-3 minuter.

  4. 4

    Blanda de torra ingredienserna och rör dem jämnt i smeten. Rör sist ner chokladen och blanda väl så att chokladen fördelar sig jämnt i smeten.

  5. 5

    Häll smeten i en smord springform (cirka 24 cm) eller täck formen med bakplåtspapper. Gör kanelfyllningen (instruktioner i steg 8) som du sedan klickar i chokladsmeten, så att den täcker hela kladdkakan.

  6. 7

    Ställ kakan i mitten av ugnen i 17-18 minuter och ta sedan ut den för att låta den svalna. Den kan se lite lös ut men stelnar efter en stund. Jag föredrar att göra min kladdkaka kvällen innan så att den får stå över natten i kylen och blir extra god.

  7. Kanelfyllnigen

  8. 8

    Vispa ihop kylskåpskallt smör, sötningsmedel, färskost och kanel till en fluffig kräm.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Vanliga frågor om Kladdkaka med kanelfyllning

Hur lång tid tar det att laga Kladdkaka med kanelfyllning?

Det tar totalt 35 minuter att laga Kladdkaka med kanelfyllning. Förberedelserna tar cirka 11 minuter och tillagningen tar ungefär 25 minuter.

Hur många portioner ger receptet Kladdkaka med kanelfyllning?

Detta recept ger 10 portioner. Du kan enkelt justera mängderna genom att använda portionskalkylatorn på receptsidan.

Är Kladdkaka med kanelfyllning glutenfritt?

Kladdkaka med kanelfyllning verkar vara glutenfritt baserat på ingredienserna, men kontrollera alltid etiketter på förpackade produkter för att vara säker. Perfekt för dig som undviker gluten.

Vilka ingredienser behöver jag till Kladdkaka med kanelfyllning?

De huvudsakliga ingredienserna i Kladdkaka med kanelfyllning är: Ägg, Sötningsmedel , Vaniljpulver , Smör , Mörk choklad . Se hela ingredienslistan på receptsidan för exakta mängder och alla ingredienser.

Kan jag frysa Kladdkaka med kanelfyllning?

De flesta rätter går att frysa, men kvaliteten kan variera. Kladdkaka med kanelfyllning håller sig färsk i kylskåp i 3-4 dagar.

Vilka näringsämnen innehåller Kladdkaka med kanelfyllning?

Kladdkaka med kanelfyllning innehåller ingredienser som Mandelmjöl vilket gör det högre i kolhydrater. Detta recept är inte lämpligt för en strikt LCHF- eller ketogen diet.