Kladdkaka med kanelfyllning
Gör så här
-
1
Ställ in ugnen på 175 grader med över- och undervärme.
-
2
Smält smöret i en kastrull. När smöret har smält helt, sänk värmen och tillsätt chokladen för att förhindra att den bränns vid. Ställ åt sidan och låt svalna något när chokladen har smält helt.
-
3
Knäck äggen i en bunke och tillsätt sötningsmedlet. Vispa ihop dem tills de blir riktigt fluffiga, cirka 2-3 minuter.
-
4
Blanda de torra ingredienserna och rör dem jämnt i smeten. Rör sist ner chokladen och blanda väl så att chokladen fördelar sig jämnt i smeten.
-
5
Häll smeten i en smord springform (cirka 24 cm) eller täck formen med bakplåtspapper. Gör kanelfyllningen (instruktioner i steg 8) som du sedan klickar i chokladsmeten, så att den täcker hela kladdkakan.
-
7
Ställ kakan i mitten av ugnen i 17-18 minuter och ta sedan ut den för att låta den svalna. Den kan se lite lös ut men stelnar efter en stund. Jag föredrar att göra min kladdkaka kvällen innan så att den får stå över natten i kylen och blir extra god.
-
8
Vispa ihop kylskåpskallt smör, sötningsmedel, färskost och kanel till en fluffig kräm.
Kanelfyllnigen