Kladdkaka med kanelfyllning

Publicerad 2020-06-25
Uppdaterad 2023-05-10
1
Vill du lyxa till din vardag? gör då denna supergoda kladdkaka med kanel fyllning. Kladdkakan görs enkel och blir som godast när den står i kylen över natten. Recept är såklart lchf vänligt och glutenfritt.
Ingredienser 11
Svårighet: Medel
35 min

Ingredienser

10 Portioner

Kanelfyllning

Gör så här

  1. 1

    Ställ in ugnen på 175 grader med över- och undervärme.

  2. 2

    Smält smöret i en kastrull. När smöret har smält helt, sänk värmen och tillsätt chokladen för att förhindra att den bränns vid. Ställ åt sidan och låt svalna något när chokladen har smält helt.

  3. 3

    Knäck äggen i en bunke och tillsätt sötningsmedlet. Vispa ihop dem tills de blir riktigt fluffiga, cirka 2-3 minuter.

  4. 4

    Blanda de torra ingredienserna och rör dem jämnt i smeten. Rör sist ner chokladen och blanda väl så att chokladen fördelar sig jämnt i smeten.

  5. 5

    Häll smeten i en smord springform (cirka 24 cm) eller täck formen med bakplåtspapper. Gör kanelfyllningen (instruktioner i steg 8) som du sedan klickar i chokladsmeten, så att den täcker hela kladdkakan.

  6. 7

    Ställ kakan i mitten av ugnen i 17-18 minuter och ta sedan ut den för att låta den svalna. Den kan se lite lös ut men stelnar efter en stund. Jag föredrar att göra min kladdkaka kvällen innan så att den får stå över natten i kylen och blir extra god.

  7. Kanelfyllnigen

  8. 8

    Vispa ihop kylskåpskallt smör, sötningsmedel, färskost och kanel till en fluffig kräm.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar