Kall choronsås - tomatiserad bea
Kall choronsås - tomatiserad bea
Publicerad 2023-01-28
Uppdaterad 2023-05-10
0
Bearnaisesåsen kompis choronsås fast kall! + tänk dig en vanlig bea fast du har i tomatpuré + cayennepeppar, du får en härligt djup och umami smaker i såsen. Perfekt till allting möjligt, ganska enkelt och gott!
Gör så här
-
1
Smält smöret och låt det sedan svalna till rumstemperatur.
-
2
Fräs tomatpurén i oljan eller smöret i cirka 3 minuter.
-
3
Separera äggulan från äggvitan. Lägg äggulorna i en liten skål och tillsätt dijonsenap.
-
4
Vispa, vispa, vispa, och droppa sedan rapsoljan i en tunn stråle tills en majonnäs börjar tjockna och bildas.
-
5
Avsluta genom att försiktigt droppa i det svalnade smöret tills det har tjocknat, undvik att inkludera det vita som finns i botten. Vispa sedan i tomatpurén.
-
6
Hacka dragonen och tillsätt den tillsammans med vinägern och persiljan till såsen.
-
7
Smaka av såsen med salt, peppar och cayennepeppar. Servera direkt eller kyl ner inför servering.