Kall Bearnaise
Kall Bearnaise
Publicerad 2023-01-26
Uppdaterad 2023-05-10
0
En kall Bearnaise sås är gott till det mesta! Det blir otroligt gott och görs ganska enkelt gjord på både smör och rapsolja. Och blir så mycket godare en den du köper i matbutiken.
Gör så här
-
1
Smält smöret och låt det svalna till rumstemperatur.
-
2
Separera äggulan från äggvitan.
-
2
Lägg gulorna i en liten skål och tillsätt dijonsenapen.
-
3
Vispa, vispa, vispa, droppa i rapsoljan i en tunn stråle tills majonnäsen börjar tjockna och bildas.
-
4
Avsluta genom att försiktigt droppa i det avsvalnade smöret tills det har tjocknat, och undvik att ha i det vita som finns i botten.
-
6
Hacka dragonen och tillsätt den tillsammans med vinägern och persiljan i såsen.
-
7
Smaka av såsen med salt och peppar och servera den direkt!