Hummersås utan mjöl, LCHF
Hummersås utan mjöl, LCHF
Publicerad 2022-11-09
Uppdaterad 2023-05-10
1
Super god och härligt krämig Hummersås till fisk och skaldjur som du gör helt utan redning glutenfritt och LCHF-vänligt! full av smaker och Umami (djuphet) från svampen
Gör så här
-
1
Finhacka schalottenlöken och hacka svampen i mindre bitar.
-
2
Hetta upp en kastrull, lägg i smöret och fräs löken och svampen på medelhög värme tills löken mjuknar, cirka 4-5 minuter, och svampen släpper sin vätska.
-
3
Tillsätt tomatpurén och fräs i cirka 2-3 minuter för att få bort dess bittra smak.
-
4
Tillsätt fond och vitt vin, låt alkoholen koka bort och låt sedan reducera något.
-
5
Tillsätt grädden och låt det koka ihop i cirka 5 minuter.
-
6
Sila bort löken och svampen från såsen.
-
7
Tillsätt färskosten samt alla ingredienser för smaksättningen och låt det småbubbla tills såsen tjocknar, vilket tar cirka 5-7 minuter.
-
Hoppas det ska smaka!