Hummersås utan mjöl, LCHF

Publicerad 2022-11-09
Uppdaterad 2023-05-10
1
Super god och härligt krämig Hummersås till fisk och skaldjur som du gör helt utan redning glutenfritt och LCHF-vänligt! full av smaker och Umami (djuphet) från svampen
Ingredienser 12
Svårighet: Medel
35 min

Ingredienser

6 Portioner

Smaka va med

Gör så här

  1. 1

    Finhacka Schalottenlöken samt hacka svampen i mindre bitar

  2. 2

    Hetta upp en kastrull ha i smöret och på medelhög värme fräser du lök och svampen tills löken mjuknar ca 4-5 min och svampen släpper vätskan

  3. 3

    I med tomatpurén och fräs ca 2-3 minuter eller en blir av med sin bittra smak.

  4. 4

    Tillsätt fond och vittvin koka bort alkoholen och låt reducera något.

  5. 5

    Ha i grädden och låt koka ihop ca 5 minuter

  6. 6

    Sila bort löken och svampen ifrån såsen.

  7. 7

    Tillsätt färskosten samt alla ingredienser till smaksättningen och låt småbubbla tills såsen tjocknar i ca 5-7 minuter

  8. Klart hoppas det ska smaka!

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar