Hummersås utan mjöl, LCHF
Hummersås utan mjöl, LCHF
Publicerad 2022-11-09
Uppdaterad 2023-05-10
1
Super god och härligt krämig Hummersås till fisk och skaldjur som du gör helt utan redning glutenfritt och LCHF-vänligt! full av smaker och Umami (djuphet) från svampen
Gör så här
-
1
Finhacka Schalottenlöken samt hacka svampen i mindre bitar
-
2
Hetta upp en kastrull ha i smöret och på medelhög värme fräser du lök och svampen tills löken mjuknar ca 4-5 min och svampen släpper vätskan
-
3
I med tomatpurén och fräs ca 2-3 minuter eller en blir av med sin bittra smak.
-
4
Tillsätt fond och vittvin koka bort alkoholen och låt reducera något.
-
5
Ha i grädden och låt koka ihop ca 5 minuter
-
6
Sila bort löken och svampen ifrån såsen.
-
7
Tillsätt färskosten samt alla ingredienser till smaksättningen och låt småbubbla tills såsen tjocknar i ca 5-7 minuter
-
Klart hoppas det ska smaka!