Hummersås utan mjöl, LCHF

Publicerad 2022-11-09
Uppdaterad 2023-05-10
1
Super god och härligt krämig Hummersås till fisk och skaldjur som du gör helt utan redning glutenfritt och LCHF-vänligt! full av smaker och Umami (djuphet) från svampen
Ingredienser 12
Svårighet: Medel
35 min

Ingredienser

6 Portioner

Smaka va med

Gör så här

  1. 1

    Finhacka schalottenlöken och hacka svampen i mindre bitar.

  2. 2

    Hetta upp en kastrull, lägg i smöret och fräs löken och svampen på medelhög värme tills löken mjuknar, cirka 4-5 minuter, och svampen släpper sin vätska.

  3. 3

    Tillsätt tomatpurén och fräs i cirka 2-3 minuter för att få bort dess bittra smak.

  4. 4

    Tillsätt fond och vitt vin, låt alkoholen koka bort och låt sedan reducera något.

  5. 5

    Tillsätt grädden och låt det koka ihop i cirka 5 minuter.

  6. 6

    Sila bort löken och svampen från såsen.

  7. 7

    Tillsätt färskosten samt alla ingredienser för smaksättningen och låt det småbubbla tills såsen tjocknar, vilket tar cirka 5-7 minuter.

  8. Hoppas det ska smaka!

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar