Blomkålsrisotto
Blomkålsrisotto
Publicerad 2021-05-31
Uppdaterad 2023-05-10
2
Så god blomkålsrisotto med svamp som kan varieras på så många olika sätt som att tillsätta stora räckor i
Gör så här
-
1
Börja med att hacka purjolöken och svampen i mindre bitar använd gärna ¼ av blasten från purjolöken för god smak. Finhacka eller pressa vitlöken stek hacket tillsammans med alla kryddor i en stekpanna till grönsakerna har mjuknat och har fått fin färg ca 5 minuter
-
2
Riv sedan blomkålen på den grövre sidan av rivjärnet det ska motsvara ca 8 dl blomkål blir det mer gör det inget. Tillsätt i pannan och stek ytterligare 4-5 minuter tills blomkålen mjuknar. Tillsätt resterande ingredienser låt puttra ihop ca 10-15 minuter (detta är ett prefekt tillfälle att tillsätta räkor och du vill ha en mer mättsam risotto ) smaksätt gärna med andra kryddor du tycker om