Granola mandel,valnötter

Publicerad 2020-11-12
Uppdaterad 2023-05-10
1
Granola passar så bra tillsammans med yoghurt eller fil till frukost. Denna granola är nyttigt gjord utan socker och gluten. Det bästa är att receptet innehåller massa nyttig ämnen som omega 3-fetter, fibrer och mineraler
Ingredienser 10
Svårighet: Lätt
40 min

Ingredienser

5 Portioner

Gör så här

  1. 1

    Hacka nötterna i mindre bitar (undvik att hacka fröna eller kokosen). Blanda dem i en bunke tillsammans med de återstående fröna, kokosen och sötningen (jag använde Sukrin Gold). Tillsätt kryddorna (kanel och vaniljpulver) och blanda väl.

  2. 2

    Tillsätt äggvitan i nötterna och blanda tills äggvitan är jämnt fördelad (jag använde äggvitan från 2 medelstora ägg). Bred ut granolan jämnt på en bakplåtsklädd plåt och ställ in i ugnen på ca 150 grader tills nötterna har fått en fin färg, ca 20-25 min (ha uppsikt de sista minuterna). Låt svalna och häll upp nötterna i en burk.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar