FörfattareLagat och klart
SvårighetsgradMedelsvår

Äntligen ett Perfekt LCHF bröd som smakar gott på Riktigt!
Gjorde häromdagen godaste valnötsbrödet utan mandel och kräver inte många ingredienser. Det bästa med brödet är att det inte är sunkigt och kräver att man rostar. En helt fullträff saknar du bröd så borde du definitivt testa detta recept!

[cooked-sharing]

Portioner 10 portioner
Förberedelsetid10 minuterTillagningstid50 minuterTotal tid1 timme

Bröd
Topping

1

Sätt ugnen på 180 grader. Mixa valnötterna ca 200 g i en mixer tills nötterna har bildat ett mjöl som ej behöver vara helt slät (mindre bitar är okej) Blanda nötmjölet tillsammans med de resterande torra ingredienser Sikta ner kokomjölet med en sil för att slippa klumpar i brödet.

2

Tillsätt sedan äggvita från 6 stycken medelstora ägg och varmt vatten (behöver inte vara kokhett utan max värme från kranen) blanda till en jämn deg låt degen stå ca 5 Minutes

3

Lägg degen på en bakplåtsklädd from ca 20 x 12 cm och toppa med hackade valnötter, pumpakärnor grädda brödet ca 50 Minutes eller tills brödet är fast (kan behövas gräddas 10 min extra )

Kategori

Ingredienser

Bröd
Topping

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 180 grader. Mixa valnötterna ca 200 g i en mixer tills nötterna har bildat ett mjöl som ej behöver vara helt slät (mindre bitar är okej) Blanda nötmjölet tillsammans med de resterande torra ingredienser Sikta ner kokomjölet med en sil för att slippa klumpar i brödet.

2

Tillsätt sedan äggvita från 6 stycken medelstora ägg och varmt vatten (behöver inte vara kokhett utan max värme från kranen) blanda till en jämn deg låt degen stå ca 5 Minutes

3

Lägg degen på en bakplåtsklädd from ca 20 x 12 cm och toppa med hackade valnötter, pumpakärnor grädda brödet ca 50 Minutes eller tills brödet är fast (kan behövas gräddas 10 min extra )

Godaste LCHF valnötsbrödet
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 3 Average: 4.7]