Fisksoppa med dill och citron

Publicerad 2023-02-22
Uppdaterad 2023-05-10
0
Snabblagad och härligt smakrik fisksoppa som smaksätts med dill och citron samt vin. Klar på 35 minuter
Ingredienser 16
Svårighet: Lätt
35 min

Ingredienser

2 Portioner
När antal portioner ändras

Tänk på att du i vissa fall kan behöva justera tillagningstiden, då mängden för ingredienserna har ändrats.

Kryddor

Gör så här

  1. 1

    Finhacka löken och vitlöken samt hacka moroten i mindre bitar.

  2. 2

    Fräs löken i smöret i en kastrull tills den mjuknar.

  3. 3

    Tillsätt vinet och låt det reducera till hälften.

  4. 4

    Tillsätt vatten, fiskbuljongtärning och citronjuice och låt koka ihop i cirka 5 minuter.

  5. 5

    Tillsätt färskosten, zesten, grädden och kryddorna och låt det koka ihop i 10 minuter.

  6. 6

    Dra kastrullen åt sidan och rör ner fisken. Låt den ligga där i cirka 4 minuter före serveringen. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Vanliga frågor om Fisksoppa med dill och citron

Hur lång tid tar det att laga Fisksoppa med dill och citron?

Det tar totalt 35 minuter att laga Fisksoppa med dill och citron. Förberedelserna tar cirka 11 minuter och tillagningen tar ungefär 25 minuter.

Hur många portioner ger receptet Fisksoppa med dill och citron?

Detta recept ger 4 portioner. Du kan enkelt justera mängderna genom att använda portionskalkylatorn på receptsidan.

Är Fisksoppa med dill och citron glutenfritt?

Fisksoppa med dill och citron verkar vara glutenfritt baserat på ingredienserna, men kontrollera alltid etiketter på förpackade produkter för att vara säker. Perfekt för dig som undviker gluten.

Vilka ingredienser behöver jag till Fisksoppa med dill och citron?

De huvudsakliga ingredienserna i Fisksoppa med dill och citron är: lax- eller torskfilé i kuber/bitar , Gul lök, Morot, Smör, Vatten. Se hela ingredienslistan på receptsidan för exakta mängder och alla ingredienser.

Kan jag frysa Fisksoppa med dill och citron?

De flesta rätter går att frysa, men kvaliteten kan variera. Fisksoppa med dill och citron håller sig färsk i kylskåp i 3-4 dagar.

Vilka näringsämnen innehåller Fisksoppa med dill och citron?

Fisksoppa med dill och citron är ett LCHF-recept som är lågt i kolhydrater och högt i fett och protein. Varje portion innehåller uppskattningsvis 8g kolhydrater, vilket gör det perfekt för dig som följer en ketogen eller LCHF-diet.