Fat Head Pizzadeg
Tips & Tricks
Gör så här
-
1
Väg upp mandelmjölet tillsätt saltet och eventuellt lökpulver. Ta fram ägget
-
2
Blanda mozzarellaosten och färskosten i en mikrovågssäker skål. Kör blandningen i mikrovågsugnen på högsta effekt i en minut tills osten har smält helt, annars kör i ytterligare 30 sekunder. Alternativt kan du smälta mozzarellaosten och färskosten i ett vattenbad på spisen, vilket tar cirka 5 minuter.
-
3
Tillsätt osten och ägget i skålen med mandelmjöl och rör om tills allt är väl blandat och bildar en smidig pizzadeg.
-
4
Sätt ugnen på 220 grader under och övervärme
-
5
Lägg degen på ett bakplåtspapper. Jag tycker det är enklast att platta ut degen till den är ½-1 cm tjock med hjälp av ett bakplåtspapper ovanpå, som du sedan använder en kavel på för att trycka ut den tunt.
-
6
Förgrädda pizzabotten i mitten av ugnen i cirka 8-10 minuter, håll lite koll. Pizzabotten kan ibland svälla upp som en luftballong, vilket är helt okej.
-
7
Ta ut den förgräddade pizza botten, höj eventuellt ugns temperaturen till cirka 230-240 grader (varmluft) och lägg på den topping du önskar. Grädda tills osten har smält ordentligt och påläggen har fått fin färg.