Fat Head Pizzadeg

Publicerad 2024-08-26
Uppdaterad 2024-08-26
0
Det självklara valet om du vill göra en nyttig men god LCHF-pizza är att använda en Fat Head-deg, gjord på endast ost, ägg, mandelmjöl och färskost. Receptet kräver egentligen en mikrovågsugn för att smälta osten, men jag visar hur du kan göra på ett annat sätt i receptet.
Ingredienser 6
Svårighet: Lätt
30 min

Ingredienser

2 Portioner

Tips & Tricks

Gör så här

  1. 1

    Väg upp mandelmjölet tillsätt saltet och eventuellt lökpulver. Ta fram ägget

  2. 2

    Blanda mozzarellaosten och färskosten i en mikrovågssäker skål. Kör blandningen i mikrovågsugnen på högsta effekt i en minut tills osten har smält helt, annars kör i ytterligare 30 sekunder. Alternativt kan du smälta mozzarellaosten och färskosten i ett vattenbad på spisen, vilket tar cirka 5 minuter.

  3. 3

    Tillsätt osten och ägget i skålen med mandelmjöl och rör om tills allt är väl blandat och bildar en smidig pizzadeg.

  4. 4

    Sätt ugnen på 220 grader under och övervärme

  5. 5

    Lägg degen på ett bakplåtspapper. Jag tycker det är enklast att platta ut degen till den är ½-1 cm tjock med hjälp av ett bakplåtspapper ovanpå, som du sedan använder en kavel på för att trycka ut den tunt.

  6. 6

    Förgrädda pizzabotten i mitten av ugnen i cirka 8-10 minuter, håll lite koll. Pizzabotten kan ibland svälla upp som en luftballong, vilket är helt okej.

  7. 7

    Ta ut den förgräddade pizza botten, höj eventuellt ugns temperaturen till cirka 230-240 grader (varmluft) och lägg på den topping du önskar. Grädda tills osten har smält ordentligt och påläggen har fått fin färg.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar