Coleslaw - extra fräsch
Coleslaw - extra fräsch
Publicerad 2023-03-22
Uppdaterad 2023-05-10
0
Här kommer mitt recept på den Populära och enkla vitkålssalladen Coleslaw! gjord extra fräsch och god med svensk syrligt äpple i nyttigt och ett supergott tillbehör som passar till det mesta – hamburgare, korv, grillad kyckling, paj och vegetariska biffar.
Gör så här
-
1
Strimla vitkålen fint med osthyvel eller använd en matberedare med den tunnaste skärskivan. Massera in kålen i en bunke och tillsätt lite salt, så att den mjuknar något, vilket tar några minuter.
-
2
Riv moroten på rivjärnet eller använd en potatisskalare för att "skala" den i tunna skivor.
-
3
Skala, dela och skiva rödlöken mycket tunt. Hacka även äpplet i mindre bitar (med skalet på).
-
4
Blanda ihop crème fraiche, majonnäs, senap, ingefära och vinäger.
-
5
Blanda vitkål, morot, äpple, lök och majonnässåsen väl så att allt blandas. Smaksätt salladen med salt och peppar. Låt salladen stå kallt i cirka 20-50 minuter före servering.