Coleslaw - extra fräsch

Publicerad 2023-03-22
Uppdaterad 2023-05-10
0
Här kommer mitt recept på den Populära och enkla vitkålssalladen Coleslaw! gjord extra fräsch och god med svensk syrligt äpple i nyttigt och ett supergott tillbehör som passar till det mesta – hamburgare, korv, grillad kyckling, paj och vegetariska biffar.
Ingredienser 11
Svårighet: Lätt
25 min

Ingredienser

6 Portioner

Gör så här

  1. 1

    Strimla vitkålen fint med osthyvel eller använd en matberedare med den tunnaste skärskivan. Massera in kålen i en bunke och tillsätt lite salt, så att den mjuknar något, vilket tar några minuter.

  2. 2

    Riv moroten på rivjärnet eller använd en potatisskalare för att "skala" den i tunna skivor.

  3. 3

    Skala, dela och skiva rödlöken mycket tunt. Hacka även äpplet i mindre bitar (med skalet på).

  4. 4

    Blanda ihop crème fraiche, majonnäs, senap, ingefära och vinäger.

  5. 5

    Blanda vitkål, morot, äpple, lök och majonnässåsen väl så att allt blandas. Smaksätt salladen med salt och peppar. Låt salladen stå kallt i cirka 20-50 minuter före servering.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar