Citron och feta Coleslaw

Publicerad 2021-04-18
Uppdaterad 2023-05-10
1
Syrlig och krämig vitkålssallad (coleslaw) som passar utmärkt till sommarens varma kvällar möter den perfekta balansen mellan syra och det feta. Görs på bland annat vitkål, morot, majonnäs, citron och fetaost. Servera coleslaw som tillbehör till exempelvis grillat kött, hamburgare.
Ingredienser 10
Svårighet: Lätt
30 min

Ingredienser

7 Portioner

Gör så här

  1. 1

    Använd en osthyvel för att enkelt strimla vitkålen riktigt tunt. Eller använd en matberedare med den tunnaste skärskivan.

  2. 2

    Skala moroten och riv den fint på rivjärnet. Hacka löken fint och använd cirka 1 dl av blasten. Smula ner 200 gram fetaost och blanda detta tillsammans i en skål. Tillsätt sedan crème fraiche, majonnäs, citronjuice, citronskal och smaksätt med örtsalt i skålen.

  3. 3

    Låt coleslaw stå i kylskåpet i cirka 20-30 minuter.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar