LCHF Citron cheesecake i glas - utan nötter

Publicerad 2022-10-29
Uppdaterad 2023-05-10
0
Den perfekta cheesecaken i glas för dig som äter LCHF men inte tål nötter, "kaksmulorna" görs på kokosmjöl, cheesecaken Varvas med citronsmulor, Lemoncurd, och citronfärskostkräm. Hur gott?
Ingredienser 13
Svårighet: Lätt
60 min

Ingredienser

4 Portioner

Citronsmulorna (Nötfria )

Lemoncurd

Fyllningen

Gör så här

    RUMSVARMT SMÖR

  1. 1

    Ta fram smöret så att det blir rumsvarmt, alternativt använd osthyveln.

  2. Citronsmulorna (Nötfria )

  3. 1

    Vispa ihop sötningsmedlet och smöret tills det blir lite krämigt, vispa sedan i ägget.

  4. 2

    Riv av skalet från citronen.

  5. 3

    Sikta ner de torra ingredienserna i smöret, vispa tills det bildas en deg och låt den vila i kylen i 10 minuter.

  6. 4

    Sätt ugnen på 180 grader med över- och undervärme. Forma till 5-7 kakor; de behöver inte vara perfekta i formen eftersom de ska smulas sönder senare.

  7. 5

    Grädda kakorna i cirka 13-15 minuter och låt dem sedan svalna.

  8. Lemoncurd

  9. 1

    Ta zesten från citronen och pressa ner saften från citronen (1 dl) i en kastrull. Tillsätt även zesten och sötningsmedlet. Låt det koka upp.

  10. 2

    Tillsätt äggulorna i en medelstor bunke, vispa ned citronblandningen lite i taget och häll sedan tillbaka den i kastrullen.

  11. 3

    Dela smöret i mindre bitar.

  12. 4

    Låt sjuda/småkoka på svag värme och vispa under ständig omrörning tills curden har tjocknat. Klicka i smöret och vispa tills det har smält. Låt svalna, gärna i vattenbad eller i kylskåp.

  13. Fyllningen

  14. 1

    Vispa färskosten krämig med tre fjärdedelar av lemon curden.

  15. Montering

  16. 1

    Smula sönder kakorna.

  17. 2

    Ställ fram glasen för servering, varva smulor med fyllning och toppa med lemoncurd.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar