LCHF Citron cheesecake i glas - utan nötter

Publicerad 2022-10-29
Uppdaterad 2022-11-15
0
Den perfekta cheesecaken i glas för dig som äter LCHF men inte tål nötter, "kaksmulorna" görs på kokosmjöl, cheesecaken Varvas med citronsmulor, Lemoncurd, och citronfärskostkräm. Hur gott?
Ingredienser 13
Svårighet: Lätt
60 min

Ingredienser

4 Portioner

Citronsmulorna (Nötfria )

Lemoncurd

Fyllningen

Gör så här

    RUMSVARMT SMÖR

  1. 1

    Ta fram smöret så att det blir rumsvarmt eller ta fram osthyveln --> = rumsvarmt smör

  2. Citronsmulorna (Nötfria )

  3. 1

    Vispa ihop sötningsmedel och smöret lite krämigt, vispa i ägget.

  4. 2

    Ta zest från citronen

  5. 3

    Sikta ner dem torra ingredienserna i smöret vispa tills det går ihop till en deg och låt vila i kylen ( i 10 minuter)

  6. 4

    Sätt ugnen på 180 grader över under värme. forma till kakor 5-7 st, du behöver inte göra dom fina (ska smulas sönder senare)

  7. 5

    Grädda kakorna i ca 13-15 minuter, låt svalna

  8. Lemoncurd

  9. 1

    Ta zesten från citronen och pressa ner saften från citronen (1dl) i en kastrull ha även i zest och sötningsmedlet låt koka upp

  10. 2

    Ha i äggulorna i en medelstor bunke, vispa ner citron blandningen lite i taget, och häll tillbaka i kastrullen

  11. 3

    Skär smöret i mindre bitar

  12. 4

    Låt sjuda/små bubbla på svag värme och vispa under konstant omrörning tills curden har tjocknat. klicka i smöret vispa tills det har smält. låt svala gärna i vattenbad eller i kyla

  13. Fyllningen

  14. 1

    Vispa färskosten krämigt med 3/4 av lemon curden

  15. Montering

  16. 1

    Smula sönder kakorna

  17. 2

    Ta fram glasen att servera i, varva smulor och fyllning samt toppa med lemoncurd