LCHF Citron cheesecake i glas - utan nötter
Gör så här
-
1
Ta fram smöret så att det blir rumsvarmt, alternativt använd osthyveln.
-
1
Vispa ihop sötningsmedlet och smöret tills det blir lite krämigt, vispa sedan i ägget.
-
2
Riv av skalet från citronen.
-
3
Sikta ner de torra ingredienserna i smöret, vispa tills det bildas en deg och låt den vila i kylen i 10 minuter.
-
4
Sätt ugnen på 180 grader med över- och undervärme. Forma till 5-7 kakor; de behöver inte vara perfekta i formen eftersom de ska smulas sönder senare.
-
5
Grädda kakorna i cirka 13-15 minuter och låt dem sedan svalna.
-
1
Ta zesten från citronen och pressa ner saften från citronen (1 dl) i en kastrull. Tillsätt även zesten och sötningsmedlet. Låt det koka upp.
-
2
Tillsätt äggulorna i en medelstor bunke, vispa ned citronblandningen lite i taget och häll sedan tillbaka den i kastrullen.
-
3
Dela smöret i mindre bitar.
-
4
Låt sjuda/småkoka på svag värme och vispa under ständig omrörning tills curden har tjocknat. Klicka i smöret och vispa tills det har smält. Låt svalna, gärna i vattenbad eller i kylskåp.
-
1
Vispa färskosten krämig med tre fjärdedelar av lemon curden.
-
1
Smula sönder kakorna.
-
2
Ställ fram glasen för servering, varva smulor med fyllning och toppa med lemoncurd.
RUMSVARMT SMÖR
Citronsmulorna (Nötfria )
Lemoncurd
Fyllningen
Montering