Butternutpumpapuré

Publicerad 2024-01-02
Uppdaterad 2024-01-02
0
Det bästa med denna puré är dess mångsidighet. Du kan servera den som den är, som ett hälsosamt alternativ till potatismos, eller som ett perfekt komplement till din favoritkött- eller kycklingrätt. Helt perfekt att servera till boeuf bourguignon Så köp en butternutpumpa och Inspireras av mitt recept redan idag!
Ingredienser 4
Svårighet: Medel
80 min

Ingredienser

3 Portioner

Gör så här

  1. 1

    Ställ in ugnen på 160 grader, varmluft.

  2. 2

    Dela pumpan på mitten. Skrapa ur "kärnhuset" med en sked, lägg den på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 1 timme eller tills den är helt mjuk.

  3. 3

    Bryn smöret medan pumpan är i ugnen. Bryn gärna mer än 50 gram smör, för om man bryner så lite smör finns det stor risk att smöret bränns. Dessutom försvinner en del av smöret vid tillagningen (se receptet "Brynt smör på rätt sätt").

  4. 4

    Ta ut pumpan ur ugnen och låt den svalna något innan du tar bort skalet.

  5. 4

    Mixa ihop pumpan med de övriga ingredienserna i en matberedare eller med en stavmixer . Avsluta genom att smaka av med salt och peppar.

  6. 6

    Värm upp purén i en kastrull om den inte är tillräckligt varm. Servera och njut till grytor, fisk och kött.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar