Butternutpumpapuré

Publicerad 2024-01-02
Uppdaterad 2024-01-02
0
Det bästa med denna puré är dess mångsidighet. Du kan servera den som den är, som ett hälsosamt alternativ till potatismos, eller som ett perfekt komplement till din favoritkött- eller kycklingrätt. Helt perfekt att servera till boeuf bourguignon Så köp en butternutpumpa och Inspireras av mitt recept redan idag!
Ingredienser 4
Svårighet: Medel
80 min

Ingredienser

3 Portioner

Gör så här

  1. 1

    Ställ in ugnen på 160 grader, varmluft.

  2. 2

    Dela pumpan på mitten. Skrapa ur "kärnhuset" med en sked, lägg den på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 1 timme eller tills den är helt mjuk.

  3. 3

    Bryn smöret medan pumpan är i ugnen. Bryn gärna mer än 50 gram smör, för om man bryner så lite smör finns det stor risk att smöret bränns. Dessutom försvinner en del av smöret vid tillagningen (se receptet "Brynt smör på rätt sätt").

  4. 4

    Ta ut pumpan ur ugnen och låt den svalna något innan du tar bort skalet.

  5. 4

    Mixa ihop pumpan med de övriga ingredienserna i en matberedare eller med en stavmixer . Avsluta genom att smaka av med salt och peppar.

  6. 6

    Värm upp purén i en kastrull om den inte är tillräckligt varm. Servera och njut till grytor, fisk och kött.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Vanliga frågor om Butternutpumpapuré

Hur lång tid tar det att laga Butternutpumpapuré?

Det tar totalt 80 minuter att laga Butternutpumpapuré. Förberedelserna tar cirka 24 minuter och tillagningen tar ungefär 56 minuter.

Hur många portioner ger receptet Butternutpumpapuré?

Detta recept ger 3 portioner. Du kan enkelt justera mängderna genom att använda portionskalkylatorn på receptsidan.

Är Butternutpumpapuré glutenfritt?

Butternutpumpapuré verkar vara glutenfritt baserat på ingredienserna, men kontrollera alltid etiketter på förpackade produkter för att vara säker. Perfekt för dig som undviker gluten.

Vilka ingredienser behöver jag till Butternutpumpapuré?

De huvudsakliga ingredienserna i Butternutpumpapuré är: Butternutpumpa, Bryntsmör, vinäger (sherry,vitvins eller champagnevinäger), Salt efter tycke och smak. Se hela ingredienslistan på receptsidan för exakta mängder och alla ingredienser.

Kan jag frysa Butternutpumpapuré?

De flesta rätter går att frysa, men kvaliteten kan variera. Butternutpumpapuré håller sig färsk i kylskåp i 3-4 dagar.

Vilka näringsämnen innehåller Butternutpumpapuré?

Butternutpumpapuré är ett LCHF-recept som är lågt i kolhydrater och högt i fett och protein. Varje portion innehåller uppskattningsvis 8g kolhydrater, vilket gör det perfekt för dig som följer en ketogen eller LCHF-diet.