FörfattareAndreas Domeij
SvårighetsgradNybörjare

Du har väl testat att baka pizza på blomkål om inte så borde du testa det.Pizzan har igen smak av blomkål och Vad du toppar blomkålspizzan med väljer du själv.Botten är helt glutenfri och innehåller varken mandelmjöl eller fiberhusk, så det är ett bra alternativ för dig som inte har det hemma eller inte tycker om smaken.

TweetSparaDela med sigDela med sigBigOven

Portioner 4 portioner
Förberedelsetid15 minuterTillagningstid25 minuterTotal tid40 minuter

1

Sätt ugnen på 200 gr , riv blomkålen grovt blanda blomkålen tillsammans med den riva osten i en buken. Tillsätt ägg och oregano och blanda väl.

2

Platta ut smeten på en bakplåtspapper så att det är jämn fördelad och så tunt som möjligt. Förgrädda blomkålsbotten i cirka 10-15 minuter eller tills botten har fått fin färg. Ta ut och låt svalna något.

Timer hittar du här 15 Minutes

3

Lägg på valfri pizza topping, t ex. tomatsås,mozzarella, och lufttorkad skinka.Grädda ytterligare ca 10 minuter tills pizzan har fått en gyllene färg.

Timer hittar du här 10 Minutes

Kategori

Ingredienser

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 gr , riv blomkålen grovt blanda blomkålen tillsammans med den riva osten i en buken. Tillsätt ägg och oregano och blanda väl.

2

Platta ut smeten på en bakplåtspapper så att det är jämn fördelad och så tunt som möjligt. Förgrädda blomkålsbotten i cirka 10-15 minuter eller tills botten har fått fin färg. Ta ut och låt svalna något.

Timer hittar du här 15 Minutes

3

Lägg på valfri pizza topping, t ex. tomatsås,mozzarella, och lufttorkad skinka.Grädda ytterligare ca 10 minuter tills pizzan har fått en gyllene färg.

Timer hittar du här 10 Minutes

Blomkålspizza