Blomkålspizza

Publicerad 2020-07-01
Uppdaterad 2023-05-10
2
Du har väl testat att baka pizza på blomkål om inte så borde du testa det.pizzan har igen smak av blomkål och vad du toppar blomkålspizzan med väljer du själv.botten är helt glutenfri och innehåller varken mandelmjöl eller fiberhusk, så det är ett bra alternativ för dig som inte har det hemma eller inte tycker om smaken.
Ingredienser 8
Svårighet: Medel
40 min

Ingredienser

4 Portioner

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200 grader, riv blomkålen grovt och blanda den tillsammans med den rivna osten i en bunke. Tillsätt ägg och oregano och blanda väl.

  2. 2

    Platta ut smeten på ett bakplåtspapper så att det är jämnt fördelat och så tunt som möjligt. Förgrädda blomkålsbotten i cirka 10-15 minuter eller tills botten har fått en fin färg. Ta ut den och låt den svalna något. Timer hittar du här: 15 minuter.

  3. 3

    Lägg på valfri pizzatopping, till exempel tomatsås, mozzarella och lufttorkad skinka. Grädda ytterligare cirka 10 minuter tills pizzan har fått en gyllene färg. Timer hittar du här: 10 minuter.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar