Baba ganoush
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 225 grader. Dela auberginen på längden och lägg dem på en plåt med skalet nedåt.
-
2
Rosta i ugnen i cirka 30 minuter.
-
3
Gröp ur köttet från auberginen med en sked (du kan behålla skalet för extra smak) och mixa det i en matberedare tillsammans med alla övriga ingredienser till en slät röra.
-
Strö över finhackad persilja
Kommentarer (0)
Du kanske också gillar
Vanliga frågor om Baba ganoush
Hur lång tid tar det att laga Baba ganoush ?
Det tar totalt 60 minuter att laga Baba ganoush . Förberedelserna tar cirka 18 minuter och tillagningen tar ungefär 42 minuter.
Hur många portioner ger receptet Baba ganoush ?
Detta recept ger 2 portioner. Du kan enkelt justera mängderna genom att använda portionskalkylatorn på receptsidan.
Är Baba ganoush glutenfritt?
Baba ganoush innehåller gluteninnehållande ingredienser som Tahini Sesampasta. För att göra receptet glutenfritt kan du byta ut dessa mot glutenfria alternativ.
Vilka ingredienser behöver jag till Baba ganoush ?
De huvudsakliga ingredienserna i Baba ganoush är: Aubergine , Tahini Sesampasta, Citroner pressade , Olivolja, Valfritt: Sumak. Se hela ingredienslistan på receptsidan för exakta mängder och alla ingredienser.
Kan jag frysa Baba ganoush ?
De flesta rätter går att frysa, men kvaliteten kan variera. Baba ganoush håller sig färsk i kylskåp i 3-4 dagar.
Vilka näringsämnen innehåller Baba ganoush ?
Baba ganoush är ett LCHF-recept som är lågt i kolhydrater och högt i fett och protein. Varje portion innehåller uppskattningsvis 8g kolhydrater, vilket gör det perfekt för dig som följer en ketogen eller LCHF-diet.