Ägghalvor med laxröra
Ägghalvor med laxröra
Publicerad 2023-04-08
Uppdaterad 2023-05-10
6
Påskbordet blir inte komplett utan Ägghalvor med en härlig laxröra! Dessa små godbitar är också perfekta att servera som en aptitretare eller som en liten förrätt. När man kokar Äggen i 6 minuter blir dom såhär härligt krämiga i mitten.
Gör så här
-
1
Lägg ner äggen försiktigt i en kastrull och fyll på med vatten så det precis täcker äggen. Koka upp och sänk sedan värmen så att det sjuder, dvs kommer upp enstaka bubblor i vattnet. Låt äggen "koka" i 6 minuter (Om vattnet kokar för häftigt kan äggen spricka.)
-
1
Hacka rödlöken fint, finriv pepparoten.
-
2
Ta bort skinnet och dela laxen i mindre bitar. Rör ihop med resterande ingredienser till en krämig röra
-
3
Skala och dela äggen i halvor. Lägg ägghalvorna på ett fat med grön sallad
-
4
Toppa ägghalvorna med röran. Garnera med dill eller gräslök samt rom.
Såhär kokar du krämiga ägg
Laxröran