Ägghalvor med laxröra

Publicerad 2023-04-08
Uppdaterad 2023-05-10
6
Påskbordet blir inte komplett utan Ägghalvor med en härlig laxröra! Dessa små godbitar är också perfekta att servera som en aptitretare eller som en liten förrätt. När man kokar Äggen i 6 minuter blir dom såhär härligt krämiga i mitten.
Ingredienser 14
Svårighet: Lätt
25 min

Ingredienser

8 Stycken halvor

Laxröra

Toppa med

Gör så här

    Såhär kokar du krämiga ägg

  1. 1

    Lägg ner äggen försiktigt i en kastrull och fyll på med vatten så det precis täcker äggen. Koka upp och sänk sedan värmen så att det sjuder, dvs kommer upp enstaka bubblor i vattnet. Låt äggen "koka" i 6 minuter (Om vattnet kokar för häftigt kan äggen spricka.)

  2. Laxröran

  3. 1

    Hacka rödlöken fint, finriv pepparoten.

  4. 2

    Ta bort skinnet och dela laxen i mindre bitar. Rör ihop med resterande ingredienser till en krämig röra

  5. 3

    Skala och dela äggen i halvor. Lägg ägghalvorna på ett fat med grön sallad

  6. 4

    Toppa ägghalvorna med röran. Garnera med dill eller gräslök samt rom.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar