Ägghalvor med laxröra

Publicerad 2023-04-08
Uppdaterad 2023-05-10
6
Påskbordet blir inte komplett utan Ägghalvor med en härlig laxröra! Dessa små godbitar är också perfekta att servera som en aptitretare eller som en liten förrätt. När man kokar Äggen i 6 minuter blir dom såhär härligt krämiga i mitten.
Ingredienser 14
Svårighet: Lätt
25 min

Ingredienser

8 Stycken halvor

Laxröra

Toppa med

Gör så här

    Såhär kokar du krämiga ägg

  1. 1

    Lägg äggen försiktigt i en kastrull och fyll på med vatten så att det precis täcker äggen. Koka upp vattnet och sänk sedan värmen så att det sjuder, det vill säga att enstaka bubblor kommer upp i vattnet. Låt äggen sjuda i 6 minuter. Om vattnet kokar för häftigt kan äggen spricka.

  2. Laxröran

  3. 1

    Hacka rödlöken fint och riv pepparoten fint.

  4. 2

    Ta bort skinnet från laxen och dela den i mindre bitar. Blanda ihop med de övriga ingredienserna till en krämig röra.

  5. 3

    Skala äggen och dela dem i halvor. Lägg ägghalvorna på ett fat med grön sallad.

  6. 4

    Toppa ägghalvorna med röran, och garnera dem sedan med dill eller gräslök samt rom.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar