LCHF Semmelkrans
Gör så här
-
1
Ta fram smöret så att det blir rumsvarmt eller värm snabbt i mikron på låg värme. Vispa krämigt tillsammans med sötningsmedel 2 sorter tillsätt sedan ett äggula åt taget.
-
2
Sätt ugnen på 180 gr. Vispa äggvitorna fluffigt med elvisp tillsätt i smörsmeten. Blanda ner de torra ingredienserna och blanda till en jämn smet.
-
3
"bröa" en sockerkaksform med smör istället för ströbröd använd pofiber eller mandelmjöl
-
4
Häll ner smeten i formen och grädda i ugn ca 20 min
-
5
Ta ut formen och låt svalna. Lossa sedan kakan och toppa med vispad grädde, mandelmassa och rostade mandelspån.
-
6
Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämnt massa.
-
7
Rosta mandelspån ca 1 msk i ugnen på 180 gr ca 8 min eller tills dem har fått fin färg.
-
8
Vispa grädden fluffigt, toppa med vispad grädde, mandelmassa och rostade mandelspån uppå kakan.
Kakan
Mandelmassa
Topping