SaveShare
Kakan
 2 st Äggvitor
 2 st Äggulor
 1,50 dl Mandelmjöl
 ½ dl Sötningsmedel
 1 msk Sukrin gold
 100 g Rumsvarmt smör
 1 tsk Bakpulver
 2 tsk Kardemumma
Mandelmassa
 1,50 dl Mandelmjöl
 2 msk Grädde
 1,50 msk Sötningsmedel
Topping
 2 dl Grädde
 Mandelspån Rostade ca 8 min
Kakan
1

Ta fram smöret så att det blir rumsvarmt eller värm snabbt i mikron på låg värme. Vispa krämigt tillsammans med sötningsmedel 2 sorter tillsätt sedan ett äggula åt taget.

2

Sätt ugnen på 180 gr. Vispa äggvitorna fluffigt med elvisp tillsätt i smörsmeten. Blanda ner de torra ingredienserna och blanda till en jämn smet.

3

"Bröa" en Sockerkaksform med smör istället för ströbröd använd pofiber eller mandelmjöl

4

Häll ner smeten i formen och grädda i ugn ca 20 Minutes

5

Ta ut formen och låt svalna. lossa sedan kakan och toppa med vispad grädde, mandelmassa och rostade mandelspån.

Mandelmassa
6

Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämnt massa.

Topping
7

Rosta mandelspån ca 1 msk i ugnen på 180 gr ca 8 min eller tills dem har fått fin färg

8

Vispa grädden fluffigt, toppa med vispad grädde, mandelmassa och rostade mandelspån uppå kakan.

Ingredienser

Kakan
 2 st Äggvitor
 2 st Äggulor
 1,50 dl Mandelmjöl
 ½ dl Sötningsmedel
 1 msk Sukrin gold
 100 g Rumsvarmt smör
 1 tsk Bakpulver
 2 tsk Kardemumma
Mandelmassa
 1,50 dl Mandelmjöl
 2 msk Grädde
 1,50 msk Sötningsmedel
Topping
 2 dl Grädde
 Mandelspån Rostade ca 8 min

Instruktioner

Kakan
1

Ta fram smöret så att det blir rumsvarmt eller värm snabbt i mikron på låg värme. Vispa krämigt tillsammans med sötningsmedel 2 sorter tillsätt sedan ett äggula åt taget.

2

Sätt ugnen på 180 gr. Vispa äggvitorna fluffigt med elvisp tillsätt i smörsmeten. Blanda ner de torra ingredienserna och blanda till en jämn smet.

3

"Bröa" en Sockerkaksform med smör istället för ströbröd använd pofiber eller mandelmjöl

4

Häll ner smeten i formen och grädda i ugn ca 20 Minutes

5

Ta ut formen och låt svalna. lossa sedan kakan och toppa med vispad grädde, mandelmassa och rostade mandelspån.

Mandelmassa
6

Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämnt massa.

Topping
7

Rosta mandelspån ca 1 msk i ugnen på 180 gr ca 8 min eller tills dem har fått fin färg

8

Vispa grädden fluffigt, toppa med vispad grädde, mandelmassa och rostade mandelspån uppå kakan.

LCHF Semmelkrans
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]