LCHF Semmelkrans

Publicerad 2021-01-30
Uppdaterad 2023-05-10
1
2021 års gluten- och sockerfria semmelnyhet, en semmelkrans enklare och godare än att göra vanliga lchf semlor
Ingredienser 13
Svårighet: Lätt
45 min

Ingredienser

10 Bitar

Kakan

Mandelmassa

Topping

Gör så här

    Kakan

  1. 1

    Ta fram smöret så att det blir rumsvarmt eller värm snabbt i mikron på låg värme. Vispa krämigt tillsammans med sötningsmedel 2 sorter tillsätt sedan ett äggula åt taget.

  2. 2

    Sätt ugnen på 180 gr. Vispa äggvitorna fluffigt med elvisp tillsätt i smörsmeten. Blanda ner de torra ingredienserna och blanda till en jämn smet.

  3. 3

    "bröa" en sockerkaksform med smör istället för ströbröd använd pofiber eller mandelmjöl

  4. 4

    Häll ner smeten i formen och grädda i ugn ca 20 min

  5. 5

    Ta ut formen och låt svalna. Lossa sedan kakan och toppa med vispad grädde, mandelmassa och rostade mandelspån.

  6. Mandelmassa

  7. 6

    Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämnt massa.

  8. Topping

  9. 7

    Rosta mandelspån ca 1 msk i ugnen på 180 gr ca 8 min eller tills dem har fått fin färg.

  10. 8

    Vispa grädden fluffigt, toppa med vispad grädde, mandelmassa och rostade mandelspån uppå kakan.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar