SaveShare

Denna tårta blir som bäst när du gör den kvällen innan den ska ätas för att den behöver sätta sig eller att du har den i kylen några timmar före du äter den, vill du så kan du tilsätt gelatin för att den ska bli tjockare om det önskas så förvänta det ej när du gör detta recetp att den blir så tjock.

( Tänk på att silltårtan behöver stå i kylen i några timmar )

Botten
 225 g Franskt Kryddbröd gå recept genom att trycka på länken ovan
 100 g Smör
Fyllning
 2 dl Cream fraiche
 400 g Färskost
 200 g MatjessillHackad i små bitar
 2 msk Sillspad
 ½ st RödlökFinriven
 1 st kokt Ägg Hackad
 Gräslök hackad
Toppning
 Kokta skivade ägg
 Gräslök
Botten
1

Mixa brödet till smulor Tillsätt smält smör och blanda väl. Bred massan i botten och lite upp på kanterna i en form 24 cm. Låt stå kallt i kyl ca 30 min

Fyllningen
2

Koka ägget några minuter [Se nedan beroende på hur du vill ha äggens kostenhetens) Hacka Matjessill,gräslök och ägg fint i små bitar. Riv sedan löken fint på ett rivjärn. Blanda alla ingredienser till en smet i en bunke och bre över botten. Ställ kalt i kylen innan garnering och servering för att sätta sig ca 1-2 h

3

Garnering tårtan med T.e.x kokta skivade ägg, gräslök och rödlök efter garnering ska tårtan placeras i kylen tills servering.

         


Koktider för ägg

Tabell kommer i från receptfavoriter

TillagningssättLöskoktKrämig gulaHårdkokt
Ägg som kokas upp i kallt vatten2-3 minuter5-6 minuter8-9 minuter
Ägg som läggs i sjudande/kokande vatten4-5 minuter8-9 minuter10-11 minuter

 

Ingredienser

Botten
 225 g Franskt Kryddbröd gå recept genom att trycka på länken ovan
 100 g Smör
Fyllning
 2 dl Cream fraiche
 400 g Färskost
 200 g MatjessillHackad i små bitar
 2 msk Sillspad
 ½ st RödlökFinriven
 1 st kokt Ägg Hackad
 Gräslök hackad
Toppning
 Kokta skivade ägg
 Gräslök

Instruktioner

Botten
1

Mixa brödet till smulor Tillsätt smält smör och blanda väl. Bred massan i botten och lite upp på kanterna i en form 24 cm. Låt stå kallt i kyl ca 30 min

Fyllningen
2

Koka ägget några minuter [Se nedan beroende på hur du vill ha äggens kostenhetens) Hacka Matjessill,gräslök och ägg fint i små bitar. Riv sedan löken fint på ett rivjärn. Blanda alla ingredienser till en smet i en bunke och bre över botten. Ställ kalt i kylen innan garnering och servering för att sätta sig ca 1-2 h

3

Garnering tårtan med T.e.x kokta skivade ägg, gräslök och rödlök efter garnering ska tårtan placeras i kylen tills servering.

LCHF matjesilltårta utan gelatin
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]