Denna tårta blir som bäst när du gör den kvällen innan den ska ätas för att den behöver sätta sig eller att du har den i kylen några timmar före du äter den, vill du så kan du tilsätt gelatin för att den ska bli tjockare om det önskas så förvänta det ej när du gör detta recetp att den blir så tjock.
Mixa brödet till smulor Tillsätt smält smör och blanda väl. Bred massan i botten och lite upp på kanterna i en form 24 cm. Låt stå kallt i kyl ca 30 min
Koka ägget några minuter [Se nedan beroende på hur du vill ha äggens kostenhetens) Hacka Matjessill,gräslök och ägg fint i små bitar. Riv sedan löken fint på ett rivjärn. Blanda alla ingredienser till en smet i en bunke och bre över botten. Ställ kalt i kylen innan garnering och servering för att sätta sig ca 1-2 h
Garnering tårtan med T.e.x kokta skivade ägg, gräslök och rödlök efter garnering ska tårtan placeras i kylen tills servering.
Koktider för ägg
Tabell kommer i från receptfavoriter
Tillagningssätt | Löskokt | Krämig gula | Hårdkokt |
Ägg som kokas upp i kallt vatten | 2-3 minuter | 5-6 minuter | 8-9 minuter |
Ägg som läggs i sjudande/kokande vatten | 4-5 minuter | 8-9 minuter | 10-11 minuter |
Ingredienser
Instruktioner
Mixa brödet till smulor Tillsätt smält smör och blanda väl. Bred massan i botten och lite upp på kanterna i en form 24 cm. Låt stå kallt i kyl ca 30 min
Koka ägget några minuter [Se nedan beroende på hur du vill ha äggens kostenhetens) Hacka Matjessill,gräslök och ägg fint i små bitar. Riv sedan löken fint på ett rivjärn. Blanda alla ingredienser till en smet i en bunke och bre över botten. Ställ kalt i kylen innan garnering och servering för att sätta sig ca 1-2 h
Garnering tårtan med T.e.x kokta skivade ägg, gräslök och rödlök efter garnering ska tårtan placeras i kylen tills servering.