SaveShare
 2 st Ägg
 50 g Smör
 50 g Mörk choklad
 2 msk Sötningsmedel
 2 tsk Kakao
 1 Krm Vaniljpulver
 ½ dl Mascarponeost eller färskost
1

Sätt ugnen på 200 grader varmluft Smält smöret och chokladen på svag värme. Dela upp äggen i vitan och gulan (spara gulan), Vispa äggvitan till hårt skum.

2

Vispa äggula, sötning, kakao och vanilj i en annan skål fluffigt ca 1 min . Blanda sedan ner mascarpone och chokladsmöret och blanda/vispa till en jämn smet

3

Vänd försiktigt ner äggvitan. Häll upp i smord eller bakplåtsklädd liten from. Grädda sedan kakan ca 20 minuter eller tills kakan är fast.

Ingredienser

 2 st Ägg
 50 g Smör
 50 g Mörk choklad
 2 msk Sötningsmedel
 2 tsk Kakao
 1 Krm Vaniljpulver
 ½ dl Mascarponeost eller färskost

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader varmluft Smält smöret och chokladen på svag värme. Dela upp äggen i vitan och gulan (spara gulan), Vispa äggvitan till hårt skum.

2

Vispa äggula, sötning, kakao och vanilj i en annan skål fluffigt ca 1 min . Blanda sedan ner mascarpone och chokladsmöret och blanda/vispa till en jämn smet

3

Vänd försiktigt ner äggvitan. Häll upp i smord eller bakplåtsklädd liten from. Grädda sedan kakan ca 20 minuter eller tills kakan är fast.

LCHF Luftig Chokladkaka
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 1 Average: 4]