SaveShare
Bröd
 200 g Valnötter
 1 dl Kokosmjöl
 2,50 msk Fiberhusk
 1 msk Bakpulver
 ½ tsk Salt
 6 st Äggvitor
 2 dl Varmt vatten
Topping
 2 msk Hackade valnötter
 1 msk Pumpa kärnor
1

Sätt ugnen på 180 grader. Mixa valnötterna ca 200 g i en mixer tills nötterna har bildat ett mjöl som ej behöver vara helt slät (mindre bitar är okej) Blanda nötmjölet tillsammans med de resterande torra ingredienser Sikta ner kokomjölet med en sil för att slippa klumpar i brödet.

2

Tillsätt sedan äggvita från 6 stycken medelstora ägg och varmt vatten (behöver inte vara kokhett utan max värme från kranen) blanda till en jämn deg låt degen stå ca 5 Minutes

3

Lägg degen på en bakplåtsklädd from ca 20 x 12 cm och toppa med hackade valnötter, pumpakärnor grädda brödet ca 50 Minutes eller tills brödet är fast (kan behövas gräddas 10 min extra )

Ingredienser

Bröd
 200 g Valnötter
 1 dl Kokosmjöl
 2,50 msk Fiberhusk
 1 msk Bakpulver
 ½ tsk Salt
 6 st Äggvitor
 2 dl Varmt vatten
Topping
 2 msk Hackade valnötter
 1 msk Pumpa kärnor

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 180 grader. Mixa valnötterna ca 200 g i en mixer tills nötterna har bildat ett mjöl som ej behöver vara helt slät (mindre bitar är okej) Blanda nötmjölet tillsammans med de resterande torra ingredienser Sikta ner kokomjölet med en sil för att slippa klumpar i brödet.

2

Tillsätt sedan äggvita från 6 stycken medelstora ägg och varmt vatten (behöver inte vara kokhett utan max värme från kranen) blanda till en jämn deg låt degen stå ca 5 Minutes

3

Lägg degen på en bakplåtsklädd from ca 20 x 12 cm och toppa med hackade valnötter, pumpakärnor grädda brödet ca 50 Minutes eller tills brödet är fast (kan behövas gräddas 10 min extra )

Godaste LCHF valnötsbrödet
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 7 Average: 4.9]