Sätt ugnen på 180 grader. Mixa valnötterna ca 200 g i en mixer tills nötterna har bildat ett mjöl som ej behöver vara helt slät (mindre bitar är okej) Blanda nötmjölet tillsammans med de resterande torra ingredienser Sikta ner kokomjölet med en sil för att slippa klumpar i brödet.
Tillsätt sedan äggvita från 6 stycken medelstora ägg och varmt vatten (behöver inte vara kokhett utan max värme från kranen) blanda till en jämn deg låt degen stå ca 5 Minutes
Lägg degen på en bakplåtsklädd from ca 20 x 12 cm och toppa med hackade valnötter, pumpakärnor grädda brödet ca 50 Minutes eller tills brödet är fast (kan behövas gräddas 10 min extra )
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 180 grader. Mixa valnötterna ca 200 g i en mixer tills nötterna har bildat ett mjöl som ej behöver vara helt slät (mindre bitar är okej) Blanda nötmjölet tillsammans med de resterande torra ingredienser Sikta ner kokomjölet med en sil för att slippa klumpar i brödet.
Tillsätt sedan äggvita från 6 stycken medelstora ägg och varmt vatten (behöver inte vara kokhett utan max värme från kranen) blanda till en jämn deg låt degen stå ca 5 Minutes
Lägg degen på en bakplåtsklädd from ca 20 x 12 cm och toppa med hackade valnötter, pumpakärnor grädda brödet ca 50 Minutes eller tills brödet är fast (kan behövas gräddas 10 min extra )
2 Comments
Maria
Posted on: 16 januari, 2021Godaste Lchf brödet jag någonsin har bakat ,tack snälla för receptet ???
lagatochklart.nu
Posted on: 16 januari, 2021