Syrlig svampsoppa - utan mjöl

Publicerad 2022-11-29
Uppdaterad 2023-05-10
0
Så god och syrlig svampsoppa med smak av persilja görs helt utan mjöl och redningar och blir härligt krämig med färskost i!
Ingredienser 13
Svårighet: Lätt
50 min

Ingredienser

3 Portioner

Servering

Att steka i

Gör så här

    Svampsoppan

  1. 1

    Hacka svampen i mindre bitar samt finhacka löken och vitlöken.

  2. 2

    Fräs löken och vitlöken i en kastrull med en klick smör tills de mjuknar. Tillsätt svampen och fräs ytterligare någon minut.

  3. 3

    Tillsätt buljongtärningarna, häll i vinet och det kokande vattnet. Låt det småputtra på medelvärme i cirka 10 minuter.

  4. 4

    Ta bort zesten/skalet från citronen.

  5. 5

    Tillsätt färskosten, sojan och zesten, och låt det småkoka i cirka 15 minuter. Smaka sedan av med salt och peppar, och tillsätt persiljan.

  6. Servera gärna med knaprigt stekt bacon.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar