Sockerfri Pressgurka

Publicerad 2022-10-21
Uppdaterad 2023-05-10
0
Snabbt, enkelt och gott! Att göra Pressgurka sockerfritt går utmärkt och blir väldigt likt smaken av "vanlig pressgurka" i stället används sötningsmedel för efterlikna smaken. Funkar bra att servera till all husmanskost.
Ingredienser 7
Svårighet: Lätt
25 min

Ingredienser

5 Portioner

Gör så här

  1. 1

    Koka upp vattnet snabbt, ställ det åt sidan och tillsätt sötningen. Vispa tills den löser upp sig.

  2. 2

    Skiva gurkan tunt med en mandolin eller osthyvel. Det är inte nödvändigt att skala gurkan.

  3. 3

    Blanda vattnet med salt, vitpeppar, persilja och ättika.

  4. 4

    Placera i en glasburk, skål eller liknande och häll den avsvalnade ättikslagen över. Låt stå i kylskåpet i minst 30 minuter före servering.

Kommentarer (1)

Skriv en kommentar

5 out of 5 stars

Om du skalar gurkan smakar den inte så mkt av klorofyll, sen kan man utesluta vatten o minska ättikan något så smakar gurkan mer. Örtsalt tycker jag personligen inte hör hemma i pressgurka, men gärna ganska rikligt med färsk persilja.

Carl Lagerqvist