Sockerfri Pressgurka
Sockerfri Pressgurka
Publicerad 2022-10-21
Uppdaterad 2023-05-10
0
Snabbt, enkelt och gott! Att göra Pressgurka sockerfritt går utmärkt och blir väldigt likt smaken av "vanlig pressgurka" i stället används sötningsmedel för efterlikna smaken. Funkar bra att servera till all husmanskost.
Gör så här
-
1
Koka upp vattnet snabbt, ställ det åt sidan och tillsätt sötningen. Vispa tills den löser upp sig.
-
2
Skiva gurkan tunt med en mandolin eller osthyvel. Det är inte nödvändigt att skala gurkan.
-
3
Blanda vattnet med salt, vitpeppar, persilja och ättika.
-
4
Placera i en glasburk, skål eller liknande och häll den avsvalnade ättikslagen över. Låt stå i kylskåpet i minst 30 minuter före servering.
Kommentarer (1)
5 out of 5 stars
Om du skalar gurkan smakar den inte så mkt av klorofyll, sen kan man utesluta vatten o minska ättikan något så smakar gurkan mer. Örtsalt tycker jag personligen inte hör hemma i pressgurka, men gärna ganska rikligt med färsk persilja.
Carl Lagerqvist