Rostad Aubergineröra med ricotta

Publicerad 2022-11-04
Uppdaterad 2023-05-10
1
Krämig röra gjord på ugnsrostad hel aubergine med skalet på för extra god smak samt används ricotta . Smaksätts med paprika och valnötter. Så god att doppa i bröd eller att ha som förrätt innan middagen.
Ingredienser 8
Svårighet: Medel
65 min

Ingredienser

4 Portioner

Gör så här

  1. 1

    Dela auberginen på längden, ringla över lite olivolja och strö över lite paprikapulver. Rosta i ugnen vid 225 grader i cirka 40 minuter.

  2. 2

    Låt auberginen svalna.

  3. 3

    Riv parmesanost och vitlök fint med ett rivjärn.

  4. 4

    Rosta valnötterna på medelhög värme tills de har fått en fin rostad färg, cirka 5-8 minuter.

  5. 5

    Blanda ihop alla ingredienser (auberginen ska mixas hel). Smaka av och tillsätt mer paprika eller salt vid behov.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar