Rostad Aubergineröra med ricotta
Rostad Aubergineröra med ricotta
Publicerad 2022-11-04
Uppdaterad 2023-05-10
1
Krämig röra gjord på ugnsrostad hel aubergine med skalet på för extra god smak samt används ricotta . Smaksätts med paprika och valnötter. Så god att doppa i bröd eller att ha som förrätt innan middagen.
Gör så här
-
1
Dela auberginen på längden, ringla över lite olivolja och strö över lite paprikapulver. Rosta i ugnen vid 225 grader i cirka 40 minuter.
-
2
Låt auberginen svalna.
-
3
Riv parmesanost och vitlök fint med ett rivjärn.
-
4
Rosta valnötterna på medelhög värme tills de har fått en fin rostad färg, cirka 5-8 minuter.
-
5
Blanda ihop alla ingredienser (auberginen ska mixas hel). Smaka av och tillsätt mer paprika eller salt vid behov.