Rostad Aubergineröra med ricotta

Publicerad 2022-11-04
Uppdaterad 2023-05-10
1
Krämig röra gjord på ugnsrostad hel aubergine med skalet på för extra god smak samt används ricotta . Smaksätts med paprika och valnötter. Så god att doppa i bröd eller att ha som förrätt innan middagen.
Ingredienser 8
Svårighet: Medel
65 min

Ingredienser

4 Portioner

Gör så här

  1. 1

    Dela aubergine på längden ringla över lite olivolja och ca strö över lite paprika pulver. Rosta i ugnen på 225 grader ca 40 min

  2. 2

    Låt aubergine svalna

  3. 3

    Riv parmesanen och vitlök fint på rivjärn

  4. 4

    Rosta valnötterna på medelhög värme tills dom har fått en fin rostad färg ca 5-8 min.

  5. 5

    Mixa ihop samtliga ingredienser (auberginen ska mixas hel ) Och smaka av, tillsätt mer paprika eller salt om det behövs.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar