Pitabröd på kokosmjöl

Publicerad 2021-03-23
Uppdaterad 2023-05-10
3
Pitabröd på kokosmjöl brödet för dig som äter en lchf eller inte äter gluten. Pitabröden passar perfekt till kebab och kan smaksättas med lökpulver och paprika eller som att pensla på brödet med vitlöksolja. Receptet ger 2-4 st bröd beroende på storlek
Ingredienser 13
Svårighet: Lätt
22 min

Ingredienser

2 Portioner

Torra ingredienser

Vitlöksvariant

Blöta ingredienser

Smaksättning Valfritt

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175 grader. Sikta kokosmjölet och blanda det i en bunke tillsammans med resterande ingredienser. Tillsätt sedan det kokheta vattnet och de andra blöta ingredienserna.

  2. 2

    Smaksätt degen med bland annat lökpulver, vitlökspulver och paprika, eller vad du föredrar. Dela upp degen i 2 till 4 delar och kavla ut den tunt med hjälp av två bakplåtspapper.

  3. 3

    Grädda i ugnen tills bröden har fått en fin färg, cirka 15 minuter för stora bröd och 10 minuter för små.

  4. Vitlöksvarinat

  5. 4

    Ta ut bröden, hacka eller pressa vitlöken och blanda tillsammans med smält smör eller olivolja. Pensla blandningen på bröden.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar