LCHF Vitlöksbaguetter

Publicerad 2023-03-21
Uppdaterad 2023-05-10
0
Supergoda Vitlöksbaguetter gjorda helt nötfritt på kokosmjöl. Perfekta att servera som tilltugg eller som bröd till soppor.
Ingredienser 15
Svårighet: Medel
60 min

Ingredienser

4 Portioner

Torra ingredienser

Vitlökssmör

Blöta ingredienser

Att toppa med

Gör så här

    baguetter

  1. 1

    Ta ut smöret i god tid så att det hinner bli rumsvarmt (för vitlökssmöret).

  2. 2

    Smält smöret som ska vara i brödet och låt det svalna.

  3. 3

    Sätt ugnen på 200 grader, över- och undervärme, och lägg ett bakplåtspapper på en plåt.

  4. 4

    Sikta alla torra ingredienser i en skål.

  5. 5

    Vispa lätt ihop smöret, äggen och färskosten i en bunke. Tillsätt de torra ingredienserna och rör till en jämn deg, ha i osten.

  6. 6

    Forma baguetten till en avlång, ganska tjock form, cirka 15-20 cm lång.

  7. 7

    Lägg baguetten på plåten och grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 17-20 minuter eller tills det har fått en gyllene färg (det ska fortfarande vara lite degigt i mitten).

  8. Låt brödet svalna i 15 minuter innan du skär det vertikalt för att få två mindre tjocka baguetter.

  9. Vitlökssmöret

  10. 1

    Vispa ihop smöret, vitlöken och persiljan.

  11. 2

    Bre vitlökssmöret på baguetterna och strö över osten.

  12. 3

    Grädda brödet tills det får en gyllene färg, cirka 8-12 minuter.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar