LCHF Vitlöksbaguetter
Gör så här
-
1
Ta ut smöret i god tid så att det hinner bli rumsvarmt (för vitlökssmöret).
-
2
Smält smöret som ska vara i brödet och låt det svalna.
-
3
Sätt ugnen på 200 grader, över- och undervärme, och lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
-
4
Sikta alla torra ingredienser i en skål.
-
5
Vispa lätt ihop smöret, äggen och färskosten i en bunke. Tillsätt de torra ingredienserna och rör till en jämn deg, ha i osten.
-
6
Forma baguetten till en avlång, ganska tjock form, cirka 15-20 cm lång.
-
7
Lägg baguetten på plåten och grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 17-20 minuter eller tills det har fått en gyllene färg (det ska fortfarande vara lite degigt i mitten).
-
Låt brödet svalna i 15 minuter innan du skär det vertikalt för att få två mindre tjocka baguetter.
-
1
Vispa ihop smöret, vitlöken och persiljan.
-
2
Bre vitlökssmöret på baguetterna och strö över osten.
-
3
Grädda brödet tills det får en gyllene färg, cirka 8-12 minuter.
baguetter
Vitlökssmöret